Asalt la vaca germană de muls. Grecia amenință cu confiscarea activelor germane, pentru pretinse sute de miliarde euro compensație de razboi, Polonia îi urmează exemplul

de Dani Rockhoff     HotNews.ro
Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 16:07 Actualitate | Internaţional


grecii vor mai multi bani de razboi de la nemti
Foto: Agerpres
Grecia dezgroapă din nou securea războiului cu Germania, după peste 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial și un faliment de stat iminent în 2010, evitat și cu ajutor german. Miercuri, în Parlamentul de la Atena, după 12 ore de dezbateri, s-a decis solicitarea oficială de reparații de război în favoarea Greciei, de până la 300 de miliarde euro. Iar lucrurile nu s-au oprit doar la atât: potrivit unor surse citate de Spiegel, Atena ar veni și cu amenințarea „confiscării averii germane“, de pe teritoriul său.

Parlamentul grec a decis să solicite oficial Germaniei, plăți pentru daunele și crimele din timpul celui de-al doilea război mondial. Potrivit unei comisii grecești de experți, suma ar fi de peste 290 miliarde de euro. Printr-o mare majoritate a plenului, s-a votat pentru solicitarea președintelui Parlamentului grec, Nikos Voutsis, prin care guvernul elen este îndemnat să ia toate măsurile diplomatice și juridice necesare acestui demers.

În primul rând, este vorba de o așa-numită notă verbală, un mesaj scris al unui alt stat, către Ministerul de Externe al Germaniei. „Cererea de compensații este o datorie istorică și morală, pentru noi“, a declarat prim-ministrul Alexis Tsipras, în discursul său în fața parlamentului, de miercuri seara.

Déjà-vu

Compensații de acest gen din partea Germaniei s-au vrut și în România. S-a evocat mereu și repatrierea tezaurului românesc din Rusia, în spiritul unor datorii istorice. Sunt probleme încâlcite și controversate, pentru unii nerezolvate până acum.
Grecia recidivează în anul electoral 2019, supralicitându-se prin amenințarea cu confiscarea proprietății germane. Ea mai ieșit la rampă cu o solicitare de 500 de miliarde euro, în anul electoral 2015, prin trompeta populistă a premierului Tsipras. Se pare că acest scenariu belicos și revanșard ajută Syriza în alegeri.

El nu a vrut să amestece subiectul mai vechi, cu criza financiară severă din ultimii ani și datoria externă a țării, a declarat miercuri Tsipras. Însă după terminarea programelor de ajutor internațional, a venit momentul. „Acum avem șansa să finalizăm acest capitol, pentru ambele popoare”. Pentru el, ar fi important să stea față în față cu Germania, „în prietenie și de la egal la egal”.

Grecia este conștientă de efectele unui astfel de pas drastic, care ar fi o povară grea pentru relația germano-greacă. Această măsură ar constitui un pas decisiv, iar consecințele pentru turismul și comerțul dintre cele două țări ar putea fi grave. Însă, înainte de acest pas, se intenționează prezentarea planurilor guvernului grec, în fața noului Parlament al UE. Se mai intenționează și o campanie de informare asupra acestei probleme, în Germania.

În cadrul dezbaterii în Parlamentul grec, s-au înregistrat momente dramatice, culminând cu relatări ale martorilor oculari la masacrele naziste din satele grecești. De ocazie au profitat și populiștii, care au spus că, prin solicitarea de despăgubiri, premierul Alexis Tsipras vrea să câștige voturi pentru viitoarele alegeri din octombrie. Partidul grec de extremă-dreaptă, Chrysi Avgi (Răsărit de aur), a făcut o listare proprie a reparațiilor cuvenite de la germani, în valoare de 400 miliarde de euro.

Nein-ul german

Parlamentarii greci din opoziție au avertizat însă că, de la Germania, nu se poate aștepta, în sensul acesta, nimic. „Partea germană este de părere că a soluționat problema, odată cu plata a 160 de milioane de mărci germane pentru victime și angajarea a 420.000 muncitori-oaspeți din Grecia“, a declarat politicianul de opoziție, Vasilis Leventis .

Și Germania vede subiectul ca încheiat. Guvernul de la Berlin se bazează pe tratatul Doi-plus-Patru, din 1990, semnat la reunificarea Germaniei. Problema reparațiilor de război este acolo reglementată, din punct de vedere juridic și politic, a declarat miercuri, la Berlin. purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert.

Juriștii și istoricii din ambele țări susțin însă puncte diferite de vedere, pe dreptul grecilor la despăgubiri. Conflictul ar putea ajunge, în cele din urmă, la Curtea Internațională de Justiție de la Haga.

Pretenții de la PiS

A doua zi după decizia în Parlamentul elen, însărcinatul din guvernul polonez cu despăgubirile de război, Arkadiusz Mularczyk, a solicitat Parlamentului Poloniei să facă pașii necesari, în vederea unor „reparații oficiale“ din partea Germaniei. „Decizia Parlamentului elen arată că internaționalizarea problemei, în ceea ce privește despăgubirile de război din Germania, este realistă“ a scris joi, pe Twitter. politicianul conservator, membru al partidului de guvernământ, Lege și Justiție (PiS).

PiS ar fi solicitat în mod repetat, începând din 2017, plăți compensatorii din partea Germaniei, pentru cel de-al doilea război mondial. Cu toate acestea, o solicitare oficială a guvernului polonez către cel german, nu a existat până acum.

Guvernul federal german a respins cererile Poloniei, indicând renunțarea poloneză, confirmată în repetate rânduri, la astfel de plăți. Cu toate acestea, oficialii guvernului polonez susțin că o declarație de refuz, datând din 1953, a fost neconstituțională, fiind făcută doar la presiunea Uniunii Sovietice, și raportându-se nu la întreaga Germanie, ci doar la fostul RDG.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17295 vizualizari

 • -31 (37 voturi)    
  Nu trebuie să pierdem acest tren! (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 16:17)

  Nyk1 [utilizator]

  Dragnea, dacă tot te dai mare naționalist, fă presiuni asupra Germaniei! Măcar să ne plătească petrolul luat de la Brazi jud. Prahova, cu care au alimentat vehiculele din Wehrmacht și Luftwaffe timp de mai mulți ani, la prețul de acum și cu dobândă (desigur)!
  • +25 (29 voturi)    
   De ce? (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 18:03)

   jcjc [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   De ce ne-ar datora despăgubiri niște aliați?
  • +15 (19 voturi)    
   care tren? (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 19:25)

   Crup [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Care tren sa nu-l pierdem? Trenul cretinatatii? Trenul penibilului absolut? Trenul mintilor deraiate?
  • +21 (25 voturi)    
   De unde ai învățat să minți? (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 20:09)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Nemții au plătit tot ce au luat din România în al doilea război mondial.Rușii nu au plătit,ba ne-au pus să plătim vreo 15 ani niște datorii //de război//.Dar,dacă grecii cer,să le cerem și noi lor pentru perioada fanariotă și turcilor pentru vreo o mie de ani.
   • +3 (3 voturi)    
    Hai la greci... (Duminică, 21 aprilie 2019, 8:33)

    brigadierul [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Cu jalba-n protap....
  • +6 (6 voturi)    
   da, Nykolai, dar ce ecartament are trenul tau? (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 22:07)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Ca poate nu vorbim de acelasi tren!
   In rest, ti-au raspuns alti concetateni mai la obiect!
  • +9 (9 voturi)    
   Cretinule... (Duminică, 21 aprilie 2019, 0:20)

   Paleopterix [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   ....noi am fost aliatii Germaniei, prostule, in cea mai mare parte a razboiului! Mai pune mana pe carte. Asa ca in cel mai "bun" caz o sa se gaseasca unii sa ne ceara NOUA despagubiri, nicidecum sa ne dea cineva ceva. Asa ca.... ciocul mic!
  • +3 (3 voturi)    
   Dar asupra Rusiei... (Duminică, 21 aprilie 2019, 10:54)

   Bibishor [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   ... cine dra..gnea face presiuni? Nu sa plateasca despagubiri, ci sa inapoieze tezaurul si sa lase in pace Republica Modova.
  • +1 (1 vot)    
   inteleg acuma.. (Duminică, 21 aprilie 2019, 15:28)

   CRMS [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   cum de mai sunt unii care voteaza PSD.
 • +32 (36 voturi)    
  Pe cine nu lași să crape, nu te lasă să trăiești. (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 16:25)

  prec [utilizator]

  Milogii ăștia de grecotei trebuiau lăsați să crape în 2010. Ce mai vor?
  • +15 (19 voturi)    
   cum ce mai vor? (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 19:26)

   Crup [utilizator] i-a raspuns lui prec

   Sunt socialisti, deci e evident ce vor: banii altora!
 • +31 (33 voturi)    
  greci (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 16:42)

  gopo2016 [utilizator]

  ar face orice numai sa nu munceasca
 • +19 (33 voturi)    
  Grecia ar fi ultima (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 17:10)

  Rahan5 [utilizator]

  tara din Europa sa ceara despagubiri de la Deutschland.
  Grecii erau in razboi cu Italia in martie 1941 si s-au apucat sa permita englezilor sa instaleze bombardiere in Grecia pentru a putea ataca zona petrolifera de la Ploiesti.
  Comform celor mai elementare ,,Notiuni de Drept International":
  ,,Statul care primeste pe teritoriul sau o armata straina si care se afla in razboi cu alta armata straina nu are nici un motiv de critica daca ajunge sub atacul celei de a doua armate straine".
  In plus grecii tocmai reusisera sa-i respinga pe italieni in Albania, dar au fost instigati si amagiti de distrugerea tancurilor italiene la Tobruk si Benghazi de catre tancurile grele Matilda englezesti, urmate de retragerea cu mari pierderi a italienior spre Tripoli. Deci grecii si-au inchipuit atunci ca ,,Englezii Castiga Razboiul" iar grecii se pot alege cu Insulele Dodecanez Italiene etc. Asa ca i-a invitat pe englezi ca aliati militari pentru a mai dobandii teritorii de la Italia, eventual sa le dea englezii in schimb si o bucata din Libia Italiana cu Benghazi-ul etc.
  Acum dupa ce au pierdut razboiul grecii vor si bani. Grecii intodeauna vor ceva, nu conteaza daca au sau nu dreptul.
  • +1 (5 voturi)    
   n-am vazut o elucubratie istorica mai mare (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 22:15)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

   Grecii erau aliatii englezilor inca de la Missolonghi si Byron.
   Povestile cu "i-au invitat", "si-au imaginat", "zona petrolifera" sunt un fel de reconstructie pe genunchi
   PS - faptul ca grecii sunt la baza niste comunistoizi cretini acum nu are legatura cu faptul ca au fost varza in trecut.
   • 0 (2 voturi)    
    Tu habar n-ai, (Duminică, 21 aprilie 2019, 13:49)

    Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    sau te prefaci, ca nu stii ce inseamna ,,aliat" in termeni diplomatici si militari.
    ,,Aliat Militar" este acel Stat aflat in Stare de Razboi Oficial cu Statul care se afla la randul sau in Razboi cu un Stat Amic al primului.
    In 2 martie 1941 primele unitati englezesti au intrat in Grecia Continentala.
    (La 1 noiembrie 1940 trupe englezesti au debarcat deja in insulele Creta si Lemnos, chemate de Grecia, pentru a fi pregatite sa blocheze Dardanelele si sa pregateasca aerodromuri pentru atacul Ploiestiului, dar Hitler atunci era prea ocupat cu atacul asupra Angliei ca sa Declare Razboi Greciei. Statul Grec s-a vazut incurajat ca Hitler nu reactioneaza si s-a pregatit sa aduca si alte trupe englezesti in Grecia)
    Grecii credeau ca cel de-al IIl-lea Reich nu poate sa intervina usor in Grecia pentru ca trebuie sa treaca prin Iugoslavia muntoasa cale de sute de kilometrii.
    La 6 aprilie 1941 cel de-al III-lea Reich a atacat prin Bulgaria in zona Salonic, iar la 30 aprilie a fost ocupata si restul Greciei Continentale. Dupa care au inceput vaicarelile istorice ale grecilor ca deutsch-ii sunt rai cu ei.
 • +20 (24 voturi)    
  Lol (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 17:17)

  mitg [utilizator]

  Vrabia viseaza nu la malai, ci la solutii pentru a distrage atentia de la prostiile pe care le fac in tarile de bastina.
 • +24 (28 voturi)    
  Nesimtirea grecilor (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 17:24)

  Zache58 [utilizator]

  nu are margini.Daca era dupa capul lor ajungeau niste comunisti nenorociti.Noroc ca armata britanica a rezolvat problema.Asemenea tupeu de cocalar merita o riposta pe masura .Nu exista nicio baza legala pentru asemenea cerere.Oare cum se simt cei de la OTE,fata de DT?Penibil....
 • +23 (25 voturi)    
  Hm... tezaurul romanesc de la rusi nu e aberatie (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 17:40)

  V. Istina [utilizator]

  A le pune pe acelasi plan cu “nazbatiile” grecilor nu ne onoreaza deloc. Si sa faci afirmatia asta “in trecere”, ca si cum ar fi de la sine inteleasa, e o palma pe care nu o merit si nu o accept!
 • -27 (31 voturi)    
  mi se pare (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 17:51)

  nicoR [utilizator]

  cat se poate de normal. RO ar trebui sa urmeze. la cat au distrus nemtalaii de la vest la est si invers, ar fi trebuit sa munceasca ca sclavii 100 de ani ... daca cineva crede ca bunastarea de acum din DE (fosta RFG), hai sa zicem din '70 pana in '00, se datoreaza numai muncii "herculiene" de tip nemtesc, se inseala amarnic ... se datoreaza prazilor imense furate de la soldat wermacht la general cand s-au tot plimbat prin Europa ... vezi istoria cu razboaiele de cucerire ale diverselor imperii sau puteri, cum s-a ridicat nivelul economic la popoarelor respective - studiu de caz. chestia cu planul marshall a fost de o maslina, doua, ... si le-au recuperat amerlocii insutit + bazele amerloace din DE, vezi chestia cu dronele ... iar cine vine aici sa-mi spuna ca si rusii ar trebui sa platesca la fele, sa se duca sa se mai consulte: cine au fost invadatorii si cine au fost eliberatorii ... culmea ca noi romani am eliberat o gramada de teritorii pana la Tatra, dar tot invinsi am fost declarati ... deci ar trebui sa platim si noi ceva parai la unguri si cehi ?
  • +14 (16 voturi)    
   Bati campii.... (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 19:38)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

   mai tare decat grecii.Mai citeste istorie....
   • -9 (11 voturi)    
    adica, conu Traha... (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 20:41)

    nicoR [utilizator] i-a raspuns lui Zache58

    ce istorie cititi d-voastra ?
    • +5 (7 voturi)    
     Conu' a fost elegant in exprimare (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 22:18)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

     Eu ti-as fi spus sa inveti intai sa inveti sa citesti, apoi sa intelegi si apoi d-abia sa citesti istorie.
     Adica bubui mai omule!
     • -1 (3 voturi)    
      draga AliNimicu (Duminică, 21 aprilie 2019, 12:49)

      nicoR [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      pt ca sunt Floriile/Pashti, ma abtin la nimicurile tale ... esti prea ... (jos). mai invata sa tragi cu prashtia ... (d-abia, d-abia ..).
      - Die Gedanken sind frei ... https://www.youtube.com/watch?v=cHuSktaQRuE
   • +5 (5 voturi)    
    de ce sa citeasca!?!!??!... (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 22:51)

    exilatul [utilizator] i-a raspuns lui Zache58

    pt un im-ecil e mai greu sa inteleaga decit sa citeasca ....
    • -2 (2 voturi)    
     salut (perpl)exilatu (Duminică, 21 aprilie 2019, 13:07)

     nicoR [utilizator] i-a raspuns lui exilatul

     e mai greu sa vezi de unde esti tu ... (pe o insula pustie ?) vezi Cast Away (Tom Hanks) - ti se potriveste ...
  • +6 (10 voturi)    
   Si mie mi se pare normal. (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 21:07)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

   De aceea ar trebui sa cerem despagubiri de razboi de la mongoli, ca alde Genghis Khan ne-a furat atatea bogatii si atatea femei, ca daca nu s-ar fi intamplat astea (furturile), acum aveam o populatie dubla, iar hotii nostri ar fi fost mai bogati de 10 ca pana cum (exemplu, dracnea ar fi avut 10 vile cu piscine in Brazilia).

   "chestia cu planul marshall a fost de o maslina, doua, ... si le-au recuperat amerlocii insutit + bazele amerloace din DE, vezi chestia cu dronele" - pai maslinele alea doua au fost si la noi, dar majoritatea populatiei n-a apucat sa guste din ele ca le-au ramas borfasilor printre dinti. S foarte bine ca si le-au recuperat, nu cred ca e ceva rau, ca nu i-a lasat pe-aia sa moara de foame. A fost o investitie.

   "daca cineva crede ca bunastarea de acum din DE (fosta RFG), hai sa zicem din '70 pana in '00, se datoreaza numai muncii "herculiene" de tip nemtesc, se inseala amarnic". Da' nemtalaii din RDG oare de ce nu au ajuns la aceeasi bunastare ca cei din RFG? Ca doar au furat impreuna. Sa fie de la maslinele "amerlocilor"? Sa fie de la faptul ca prieteni tai rusi au furat tot ce au putut? Sa fie de la amandoua?

   In rest, ce sa zic.. mai multe aberatii ca tine, numai borfasul sef mai spune pe la mitingurile lui.
   • -6 (8 voturi)    
    nea Aliusha (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 22:17)

    nicoR [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    chestia cu mongolii ai gasit-o dupa ce ai golit o naveta de ... (bere ?) aici problema ce se dezbate in/dupa ww2 ...
    - da, PM a fost o maslina (mai mult sambure ..), pt ca industria germana era cea mai dezvoltata din Europa, tocmai din cauza razboiului si chiar cu bombardamentele feroce pe care aliatii le-au facut ...
    - apropo, stii cam cati "sclavi" lucrau in industria germana, cand tura la maxim ? (2 mil)
    - stii cate obiecte (las la o parte cele de arta) cei din RFG au reciclat in $ prin buticurile americane ? (de 5 ori valoarea PM)
    - stii vreo firma germana care a fost sanctionata ca a duduit la greu pt hitler ? (0) stii ce s-a intamplat cu capitalurile acestor firme ? (s-au mutat in America de Sud, o bucata de timp si apoi au revenit in RFG (cu amnistia)
    - in rest, te las sa avansezi la naveta 2 ...
    • +1 (1 vot)    
     Da, (Luni, 22 aprilie 2019, 6:56)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

     am golit naveta a doua, am golit-o si pe a treia. Le-am golit in alte navete, iar de la febra musculara..orice se poate.

     Da' nu ne-ai povestit cum a fost cu hitleristii din RDG si cu maslinele sovietice si cum de sclavii din RFG au muncit mai bine decat oamenii liberi din RDG.

     In alta ordine de idei, poate ne spui si cum banii de pe obiectele alea reciclate au fost investiti direct in reconstructia Germaniei Federale. Zici matale ca aia au fost de 5 valoarea PM. Deci, daca PM a fost de o maslina, inseamna ca si valoaea acelor bunuri a fost tot nesemnificativa, de 5 masline. Poate ne dai si niste citate cu cifrele respective, daca nu sunt calculate de tine. Dar chiar si asa, calculate de tine, da-ne niste calcule. Te rugam foarte frumos, indiferent de unde provine informatia, chiar de la Russia Today.

     "The Marshall Plan (officially the European Recovery Program, ERP) was an American initiative passed in 1948 to aid Western Europe, in which the United States gave over $12 billion[1] (nearly $100 billion in 2018 US dollars)[2] in economic assistance to help rebuild Western European economies after the end of World War II. Replacing the previous Morgenthau Plan, it operated for four years beginning on April 3, 1948.[3] The goals of the United States were to rebuild war-torn regions, remove trade barriers, modernize industry, improve European prosperity, and prevent the spread of Communism.[4] The Marshall Plan required a lessening of interstate barriers, a dropping of many regulations, and encouraged an increase in productivity, as well as the adoption of modern business procedures.[5]"

     Eu nu vad decat o singura concluzie: maslinele americane au functionat super bine, comparand cu ramurile de maslin sovietice.
     • -1 (1 vot)    
      aaa, deci te ocupi (Luni, 22 aprilie 2019, 9:50)

      nicoR [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      cu vanzare, nu cu trasu' pe gat (mai merge probabil una doua si pe gat ...). intrebarea ta mi se pare retorica ... furtul facut de nemti este bine cunoscut in istorie .. au fost scrise carti ...
      - linkuri cu nazi looting, plundering
      https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_plunder
      https://www.warhistoryonline.com/world-war-ii/billions-dollars-treasure-looted-nazis-still-hidden-m.html
      https://www.jstor.org/stable/26098365?seq=1#page_scan_tab_contents
      https://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2018/03/cornelius-gurlitt-nazi-looted-art/554936/
      "In the decade leading up to 1945, it’s estimated that the Nazis stole one-fifth of all the artworks in Europe. The scale of such theft is hard to comprehend, and even harder to quantify. The figure usually touted is 650,000 paintings, sculptures, drawings, books, and other works, taken from museums and churches and private collections across the continent. "
      - poti sa treci la naveta 4 si 5 ...
      • 0 (0 voturi)    
       Deci .. (Luni, 22 aprilie 2019, 12:32)

       Alius [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

       . cum m-am si asteptat, nu ai raspuns la nici o intrebare.
       • 0 (0 voturi)    
        uite, pt tine (Luni, 22 aprilie 2019, 14:07)

        nicoR [utilizator] i-a raspuns lui Alius

        dupa '45 a urmat o zona gri de vreo 4-5 ani, cand se putea circula liber de la est la vest si invers. toti nemtalaii care au auvut ceva de furat le-au "recirculat" prin vest
        - https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Germany_(1945%E2%80%931990), vezi paragrafele
        Dismantling in East Germany
        Marshall plan and currency reform
        Reparations to the U.S.
        - denazificarea a fost numai de forma in vest, dar in est rusii i-au trimis pe cine prindeau in concediu in siberia
        - vezi nenumarate seriale History (NG) cu post ww2
        - toate economiile vestice au fost reconstruite dupa razboi de guverne social-democrate, nu de (salbatic) liberale (take it or leave it), de accea e renumit modelul social european, mai ales cel nordic.
        - nu sunt un apologet al unui sistem egaslitarist complet, mai ales cu oameni gen ceasca cum am avut noi, dar nici al unui sistem sistem de tip wall-street, castigurile se privatizeaza, pierderile se socializeaza
        - mai am si altele, dar daca nu vad ca te mai prinzi si singur, raman aici ...
        -
     • -1 (1 vot)    
      nu inteleg (Luni, 22 aprilie 2019, 10:22)

      nicoR [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      adica tu le dai circumstante atenuante la nemtalai pt ce au facut in ww2 ? - in primul rand au distrus Romania Mare, apoi ne-au luat pe noi de prosti si au murit suta de mii de soldati romani la stalingrad, in crimeea, in siberia (pt ca luptasera de partea nemtalailor ...), etc
   • +4 (4 voturi)    
    Trolul si-a atins tinta (Duminică, 21 aprilie 2019, 2:39)

    Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    L-ati bagat in seama si v-ati irosit niste minute pretioase dintr-o seara de sambata raspunzandu-i. Exact ce-si dorea. L-ati incurajat sa continue.
  • +2 (2 voturi)    
   cred ca.. (Duminică, 21 aprilie 2019, 15:34)

   CRMS [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

   Ai invata istorie de la Dancila !
   • 0 (0 voturi)    
    salut carmas (Duminică, 21 aprilie 2019, 22:34)

    nicoR [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

    Ai invata ... - gramatica de -4 clase ... te mai tii si de comentarii, cica subtile ...
  • 0 (0 voturi)    
   Pai nu ai fost aliat cu nemtii? (Duminică, 21 aprilie 2019, 17:57)

   Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

   cateva luni nu echivaleaza cativa ani, logica simpla.
   • 0 (0 voturi)    
    salut Delinar (Duminică, 21 aprilie 2019, 22:35)

    nicoR [utilizator] i-a raspuns lui Dalinar

    prea criptat (10E6 biti ?) ...
 • -7 (13 voturi)    
  Ciudat (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 19:37)

  Setalcott [utilizator]

  Reparatiile pentru sclavie au mare trecere la democratii americani
 • +12 (14 voturi)    
  Iar au ramas grecii fara bani... (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 19:44)

  semperfi [utilizator]

  Astia ii dau idei lui Pablito, maine-poimainine il auzim cum cere despagubiri de la italieni pentru aurul furat de la daci :)
 • +11 (15 voturi)    
  Halucinant (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 20:15)

  Gojifruit [utilizator]

  Poporul care traieste practic din exploatarea reuselor naturale (plaje, ape, insule) si alea exploatate cu muncitori straini, a mai gasit o cale sa faca o invarteala... doamne fereste sa muncim si noi ceva.
 • 0 (16 voturi)    
  PORCI GRECI (Sâmbătă, 20 aprilie 2019, 20:50)

  Ozmo [utilizator]

  NEAMUL LOR DE LENESI !!! CUBGAZ PE PORCII ASTIA DE GRECI !!!
 • -6 (10 voturi)    
  Pagube de razboi (Duminică, 21 aprilie 2019, 6:39)

  minup [utilizator]

  Daca Grecia va depune o plangere oficiala Curtea Internationala de Justitie, ONU sau Comunitatea Europeana se va analiza si decide validitatea plangerii.
  Daca vorbim de istorie Germania dupa al 2 lea razboi mondial a scapat mai ieftin decat dupa primul razboi mondial. Practic au distrus toata Europa. Germania a platit ceva la victimile Holocaust-ului si cate ceva pe ici pe colo. Nemtii ca popor au ramas la fel de aroganti si mandri de dezvoltarea lor economica de dupa razboi. E bine sa li se aminteasca ce au facut si sa li se dea peste nas.
  • 0 (2 voturi)    
   Da, Da, (Duminică, 21 aprilie 2019, 14:04)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui minup

   raii de deutschi au distrus si Brest Litovsk-ul in 22 iunie 1941.
   Ia zi ! Ce faceau trupele rusesti la Brest Litovsk in prima parte a lui iunie 1941 ?
   Iti spun eu: Au taiat sarma ghimpata sovietica ca sa planteze floricele, ca n-aveau loc de propria sarma ghimpata pusa cu un an inainte.
   Cand au navalit deutschii la 4 dimineata pae 22 iunie n-au mai gasit sarma ghimpata, n-au gasit nici mine.
 • +3 (3 voturi)    
  N-au decât să ceară toți banii de la naziști (Duminică, 21 aprilie 2019, 15:14)

  hic sunt leones [utilizator]

  ah, nu mai trăiesc/sunt insolvabili? Asta e, nici eu nu mai pot cere înapoi banii plătiți aiurea domnitorilor fanarioți și nici pe cei câștigați de moșierii greci care mi-au exploatat strămoșii.
 • +3 (3 voturi)    
  tupeul grecesc (Duminică, 21 aprilie 2019, 20:25)

  acasa1284285656193 [utilizator]

  TEME-TE DE GRECI CHIAR CAND LE FACI DARURI !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by