O persoană a murit, iar alte șase sunt blocate sub dărâmături în urma unei explozii produse într-un bloc din orașul Shakhty din provincia Rostov, a anunțat Ministerul de Urgențe din Rusia, potrivit agenției Tass.

explozieFoto: Hotnews

Explozia a avut loc la etajul nouă al clădirii, fiind afectate patru apartamente în care locuiau 14 persoane, între care trei copii.

"Șapte persoane au fost salvate, șase este posibil să fie blocate sub dărâmături, iar o persoană a fost găsită decedată la etajul nouă al clădirii”, au anunțat reprezentanții Ministerului de Urgențe.

Conform acestora, deflagrația ar fi fost provocată de o scurgere de gaze. La această oră, operațiunile de salvare sunt în desfășurare, la acestea participând peste 120 de jandarmi și pompieri.

Astfel de explozii de gaze sunt relativ comune în Rusia, deoarece majoritatea infrastructurilor datează din epoca sovietică iar normele de securitate sunt adeseori ignorate. O deflagrație puternică a avut loc la sfârșitul lunii decembrie într-un bloc din orașul rus Magnitogorsk, iar în urma exploziei o parte a imobilului s-a prăbușit. Ultimul bilanț furnizat de autorități arăta că 37 de oameni au fost uciși în explozie.