Bilanțul exploziei produse luni într-un bloc din orașul rus Magnitogorsk a crescut la 37 de morți, conform agențiilor de presă din Rusia, citate de Reuters.

Explozie în Magnitogorsk Foto: mchs.ru

Numărul victimelor a crescut treptat în ultimele zile, pe măsură ce, pe un frig glacial, salvatorii continuă eforturile de căutare a oamenilor prinși sub dărâmăturile blocului prăbușit parțial în urma deflagrației.

Joi dimineață, erau identificate 22 din cele 37 de persoane decedate.

Echipele de anchetă au transmis că încă sunt investigate cauzele exacte ale deflagrației și că nu au fost găsite urme de explozibil la fața locului.

O parte a imobilului de 9 etaje s-a prăbușit după explozia care a avut loc luni la Magnitogorsk, un oraș industrial din regiunea Celiabinsk, la circa 1.700 km est de Moscova. Aproape 1.100 de persoane locuiau în această clădire din beton cu 35 de apartamente, construită în 1973, în epoca sovietică.

Echipele de intervenție au reușit să salveze marți, la temperaturi care ating -27 de grade, un bebeluș în viață. Acesta este în stare gravă, dar stabilă, suferind de degerături, traumatism cranian și mai multe fracturi.

Serviciile rusești de securitate (FSB) au invocat o explozie de gaze. Instalația de gaze a clădirii nu mai fusese supusă reviziei periodice de peste 6 luni. Astfel de explozii de gaze sunt relativ comune în Rusia, deoarece majoritatea infrastructurilor datează din epoca sovietică iar normele de securitate sunt adeseori ignorate.