Expertul în probleme de informații Anthony Glees, profesor la Universitatea din Buckingham, afirmă: “Mașa este curajoasă, chiar dacă mai degrabă malițioasă, dar foarte curajoasă. Nu este exagerat să o vezi ca fiind în stilul lui Vladimir Putin”.
Potrivit organului de propagandă al Kremlinului Sputnik, ziariștii britanici s-au inspirat dintr-un articol publicat de cotidianul finlandez Helsingin Sanomat, care citează un profesor estonian în opinia căruia „Mașa și ursul” a avut ca scop crearea unei imagini pozitive a Rusiei în mințile copiilor și reprezintă un pericol pentru securitatea națională a țării baltice.
Acest profesor, Priit Hobemagi, spune că ursul din serial simbolizează Rusia.
Sputnik denunță din nou o atitudine rusofobă.
În dispută a intervenit ironic și ambasada Rusiei în Marea Britanie, cu o postare pe Twitter care recomandă lansarea unui centru de excelență în țările baltice și plasarea creatorilor serialului pe lista occidentală de sancțiuni:
An important issue raised by @thetimes today: How UK can find salvation from “Masha and the Bear”? Launch an Ant-Cartoon Excellence Centre somewhere in the Baltic? Place all cartoonists on EU sanction list? Clearly a decisive – and a very expensive – approach is needed! pic.twitter.com/a05fKE24Be
— Russian Embassy, UK (@RussianEmbassy) 17 noiembrie 2018
Serios? Deci preferati mentinerea unei imagini negative si mentinerea constanta a fricii polulatiei fata de un vecin?
Pai cum sa se termine cu situatia conflictuala daca se incearca manipularea intregii populatii in a uri o alta natiune, vecina? sa inteleg ca estonia se simte bine in mijlocul razbiului rece?
Oameni nebuni...
- În 1878 după ce armata română a intrat în războiul ruso- turc salvând armata rusă de la încercuirea în Balcani și distrugere de către abilul general turc Osman Pașa, la Congresul de Pace de la Berlin Maica Rusie s-a lăcomit să anexeze sudul Basarabiei de la aliatul român care tocmai îi salvase pielea.
- În 1916 după ce a promis marea cu sarea României pentru a intra în război împotriva Austro Ungariei pentru a mai reduce presiunea asupra frontului rusesc, rușii au intrat în tratative secrete cu austriecii pentru a-și împărți între ei România după război. Truple rusești de pe frontul românesc refuzau să lupte și se retrăgeu brusc lăsând unitățile române vecine expuse încercuirii. În final armata rusă a trebuit retrasă de pe front cu totul și dispusă în jurul Iașiului. Acolo s-au pus pe prădat și distrus. Au încercat chiar să captureze regele și gvernul țării. În final s-a ajuns la lupte de stradă. Trupele „aliate” ruse au trebuit dezarmate și alungate din țară.
-În 1944 trupele sovietice au ajuns în Yugoslavia, țară aliată ce a luptat cu curaj împotriva germanilor ținând pe loc cu mari sacrificii 20 de divizii germane, ce nu au ajuns astfel pe frontul rusesc. Sovieticii s-au pus pe jaj, violuri și distrugere de parcă erau într-o țară inamică. Numărul 2 al comuniștilor yugoslavi, Djilas, s-a dus la Moscova să-i ceară lui Stalin să oprească jafurile. Stalin i-a spus lui Djilas că după atâta război, trebuie și soldații ruși să se mai destindă. În loc să înceteze jafurile armata roșie a „rechiziționat” din băncile yugoslave tot ce nu pucaseră să prade naziștii.
Ăsta da aliat!