Sute de persoane s-au adunat în orașul german Köln pentru a protesta împotriva vizitei președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care urmează să participe sâmbătă la deschiderea unei moschei construite de un grup de companii care au legături cu Turcia, relatează AP, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să inaugureze sâmbătă cea mai mare moschee din Europa în Koln în timp ce își încheie o vizită controversată în Germania, relatează și AFP.

Inaugurarea va fi un eveniment de închidere a vizitei sale de trei zile, care a țintit repararea legăturilor sale cu Berlinul după doi ani de tensiuni.

În timpul discuțiilor de vineri cu cancelarul german Angela Merkel, ambii lideri au semnalat interesul lor pentru o reapropiere precaută, dar Merkel a evidențiat că ”diferențele adânci” rămân pe drepturile civile, dar și pe alte probleme.

Aproximativ 10.000 de critici la adresa lui Erdogan erau așteptați să iasă în stradă la Koln, pentru a protesta față de încălcările drepturilor omului și față de modul în care sunt tratați minoritarii kurzi în Turcia.

Pe de altă parte, suporterii lui Erdogan se vor aduna la Moscheea Centrală din Koln, o construcție impunătoare.

Poliția din Koln susține că un maxim de 5.000 de persoane vor avea acces să participe la ceremonia de deschidere a moscheii.

Ci

tește și:

Miza economică a vizitei lui Erdogan la Berlin. “Apa mi-e până la gât”, s-ar fi plâns acesta privitor la datorii, unui parlamentar german de origine turcă