Presedintele iranian ultraconservator, Mahmud Ahmadinejad, a lansat un nou atac verbal la adresa Israelului, afirmand ca "entitatea sionista murdara" va cadea intr-un tarziu, relateaza AFP. Ahmadinejad a facut aceste declaratii intr-un discurs public adresat marilor puteri mondiale, pe care le-a sfatuit sa "abandoneze aceasta entitate murdara care a ajuns la capatul drumului".

Israelul "si-a pierdut ratiunea si va cadea mai devreme sau mai tarziu", a adaugat liderul iranian. Ahmadinejad, care a tinut aceasta conferinta in orasul Bouchehr, din sudul tarii, a declarat printre altele ca si "cei care ii sustin pe sionistii criminali au zilele numarate".

Israelul si Iranul au devenit inamici declarati dupa Revolutia Islamica din 1979. Ahmadinejad a generat un val de indignare in numeroase tari dupa ce a atacat in repetate randuri, de la alegerea sa in 2005, Israelul si punand la indoiala Holocaustul.

El a facut atunci o declaratie socanta, cerand in mod deschis, in cursul unei conferinte intitulate "Lumea fara sionism", ca Israelul sa fie "ras de pe harta". "Natiunea musulmana nu va permite inamicului nostru istoric sa traiasca in chiar in inima ei", a adaugat atunci liderul iranian.

De asemenea, in luna octombrie a anului trecut Ahmadinejad a solicitat organizarea unui referendum in teritoriile palestiniene pe tema mutarii israelienilor in Europa, Canada sau Alaska, condamnand ceea ce el a numit "atrocitatile regimului sionist impotriva poporului palestinian".