Guvernul britanic a confirmat miercuri că viitoarele pașapoarte britanice post-Brexit vor fi tipărite de grupul francez Gemalto, în ciuda protestelor din Regat, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Perspectiva alegerii unei companii străine a stârnit furie în rândul unor susținători ai Brexitului, care au vorbit despre o „umilință națională” și au reușit să determine guvernul să amâne desemnarea finala a câștigătorului licitației.

Guvernul a precizat miercuri că acest contract a fost atribuit Gemalto în urma unei concurențe „corecte, deschise și riguroase”.

Acest contract pentru 11 ani și jumătate, cu o valoare de „circa 260 milioane de lire (circa 300 milioane de euro), va permite realizarea unor economii importante în raport cu contractul de 400 de milioane de lire (460 milioane euro) atribuit în 2009", a subliniat guvernul.

Pașapoartele britanice post-Brexit, care vor fi livrate începând cu octombrie 2019, îsi vor regăsi culoarea albastră de altădata.

Societatea De La Rue, concurentul britanic al Gemalto la această licitație, a anunțat miercuri că nu va contesta în justiție alegerea guvernului, deși amenințase cu acest lucru în trecut.