Zece politisti au fost raniti, iar sase persoane au fost arestate in cursul unor ciocniri in centrul Madridului, joi noaptea, dupa decesul unui vanzator senegalez stradal, a anuntat vineri politia spaniola, scrie News.ro, citand AFP.

"Numarul ranitilor este de zece politisti nationali. Asta nu inseamna ca nu au fost raniti in randul politistilor municipali", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei nationale.

Contactata, politia municipala nu a vrut sa faca declaratii.

De asemenea, sase persoane de nationalitate spaniola au fost arestate, inclusiv un minor si o femeie, potrivit politiei nationale.

Ciocnirile, neobisnuite in capitala spaniola, au inceput catre ora 20.30 GMT (22.30, ora Romaniei), in cursul unei manifestatii de protest, in urma decesului unui senegalez in varsta de aproximativ treizeci de ani.

Mam M'Baye Diaye era un vanzator ambulant in Piata Puerta del Sol, cea mai celebra din Madrid, potrivit mai multor senegalezi.

Protestatari au aruncat cu pietre, pavele si sticle intr-un vehicul de pompieri si in membri ai fortelor de ordine, care au raspuns cu tiruri cu gloante de cauciuc.

Pe strazi adiacente, dar si in zona, au fost incendiate elemente de mobilier urban si biciclete.

Serviciile de urgenta au anuntat ca un barbat a fost gasit inconstient pe o strada de catre o patrula a politiei.

Cand au sosit ajutoare, "era o patrula a politiei municipale care trecea pe acolo si care l-a vazut prima. Erau pe cale sa-l reanimeze", a declarat pentrtu AFP un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta.

Insa mai multi senegalezi cu care AFP a stat de vorba afirma ca barbatul a murit dupa ce a fost urmarit de politia municipala.

Presedinta regiunii Madrid Cristina Cifuentes si-a exprimat regretul, vineri, fata de decesul senegalezului si a apreciat ca a avut loc din "cauze naturale".