Racheta lansata din Yemen asupra Arabiei Saudite de rebelii Houthis luna trecuta a fost "fabricata in Iran", a declarat joi ambasadoarea americana la ONU, Nikki Haley, citata de AFP.

"In spatele meu se afla ramasitele recuperate ale rachetei lansate de combatantii houthis din Yemen asupra Arabiei Saudite", a spus ea.

"A fost fabricata in Iran inainte de a fi trimisa rebelilor Houthis in Yemen", a spus aceasta, inainte de a aduga: "A fost apoi lansata spre un aeroport civil si ar fi putut ucide sute de civili nevinovati in Arabia Saudita".

Haley a facut aceste declaratii dintr-o baza militara americana, in mijlocul ramasitelor de rachete si drone despre care a spus ca provin de la recentele atacuri impotriva aliatilor SUA din regiune.

"Iranul crede ca are toate drepturile", a adaugat ea, acuzand republica islamica de incalcarea rezolutiei 2231 a Natiunilor Unite care prevede ca Teheranul nu are voie sa vanda rachete balistice timp de 5 ani.

Ambasadoarea a precizat ca ramasitele au fost recuperate de Arabia Saudita si "imprumutate" Statelor Unite.

Iranul a respins "categoric" acuzatiile, intr-un comunicat.

"O noua acuzatie pe care o respingem categoric drept nefondata, iresponsabila, provocatoare si distructiva", se arata intr-un comunicat al misiunii iraniene la ONU.

"Asa zisele dovezi, difuzate public azi, sunt fabricate la fel ca si precedentele, in alte ocazii", potrivit sursei citate.