Copiii din Franta, sub varsta de 16 ani, vor trebui sa primeasca acord parental pentru a putea folosi platforma Facebook sau orice alta retea sociala, potrivit unei legislatii aflate in lucru, scrie Reuters.

In Franta, copiii sub 16 ani nu pot folosi Facebook fara acordul parintilorFoto: Flickr - Lars Plougmann

Aceasta solicitare este parte a unei legi din Franta care cauta sa adapteze regulamentul pentru confidentialitatea datelor si sa le permita utilizatorilor accesul la datele despre ei, culese de companii. In acest fel, ei vor putea solicita eliminarea sau modificarea anumitor detalii.

Ministrul Frantei a afirmat ca posibilitatea de a-ti crea un cont pe retelele de socializare va putea fi realizata doar prin bifarea unei casute care confirma ca ai primit acordul parintilor sau al reprezentantilor tai legali. Aceasta reglementare se aplica doar copiilor care au varsta de sub 16 ani.

In aceasta saptamana, Ministrul Educatiei din Franta a solicitat interzicerea telefoanelor mobile in scoli. Desi pana in acest moment telefoanele nu erau permise in timpul orelor de curs, acum utilizarea lor va fi interzisa si in timpul pauzelor.