Presedintele american Donald Trump este deschis in legatura cu semnarea legislatiei privind impunerea de noi sanctiuni impotriva Rusiei, au anuntat duminica reprezentantii Casei Albe, potrivit Reuters.

Donald TrumpFoto: Agerpres

Camera Reprezentantilor si Senatul american au ajuns la un acord asupra proiectului de lege privind o noua serie de sanctiuni impuse Rusiei, Iranului si Coreei de Nord.

Votul asupra sanctiunilor pentru Rusia este asteptat in Camera Reprezentantilor marti, in timp ce Senatul american a aprobat deja aceste sanctiuni pe data de 15 iunie, considerand ca Moscova a intervenit in alegerile prezidentiale de anul trecut. Legislatia blocheaza si o eventuala reducere de catre Casa Alba a sanctiunilor, lucru ce nu se mai poate face fara aprobarea Congresului.

Documentul include sanctiunile existente la adresa Rusiei - impuse de ordinele executive ale lui Obama - si impune noi sanctiuni la adresa Moscovei pentru ingerinta in alegerile din 2016, agresiunea din Ucraina si sprijinirea guvernului sirian.

A fost stabilita si o procedura prin care Congresul va evalua orice incercare a lui Donald Trump de a relaxa, suspenda sau ridica sanctiunile.

Masura tinteste domenii cheie din economia Rusiei, inclusiv sectoarele minier, al metalelor, transporturilor navale si pe calea ferata.