Noroiul de pe malurile Tamisei devine atractie turistica pentru "cautatorii de comori"
Aceasta activitate are in limba engleza si un nume speific (mudlarking) si era practicata inca din secolul al 18-lea. Daca atunci era vorba mai ales de oameni saraci care vindeau ceea ce gaseau in noroi pentru a-si suplimenta veniturile, astazi este vorba mai degraba despre o activitate de recreere.
Turistii au voie sa caute prin noroi obiecte vizibile cu ochiul liber, fara a utiliza instrumente pentru sapat sau detectoare de metal, care sunt permise doar colectionarilor cu autorizatie speciala. Printre obiectele gasite de catre turisti se numara bucati de portelan, oase, un papuc de piele din perioada romana si multe altele. De cele mai multe ori obiectele nu au o valoare materiala, ci doar una simbolica.

VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon