Barbatul de origine marocana care a injunghiat la inceputul acestei saptamani o frantuzoaica si cele trei fiice ale sale intr-o statiune din Alpi a declarat in fata procurorilor ca a recurs la acest gest deoarece a fost deranjat de faptul ca tatal celor trei fete s-a "scarpinat pe coapsa interioara" in fata sotiei sale, scrie The Telegraph.

Atacatorul in varsta de 37 de ani a fost arestat martea trecuta in statiunea Garde-Colombe, in apropiere de Laragne, in sudul Frantei.

Cea mai mica dintre fete, in varsta de 8 ani, a fost internata le Grenoble, dupa ce o lovitura de cutit i-a atins plamanul. Mama sa, in varsta de 46, si celelalte doua surori - 12 si 14 ani, sunt internate la spitalul din Gap si sunt in afara oricarui pericol.

La scurt timp dupa atac, un martor a afirmat ca l-a auzit pe barbat strigand ca femeia si fetele erau "prea sumar imbracate" dar procurorul din Gap, Raphael Balland, spune ca nu exista dovezi in acest sens.

Procurorul spune ca barbatul i-a spus ca a recurs la acest atac violent deoarece a fost jignit de un "gest deplasat".

"Sotul si tatal victimelor a confirmat ca s-a intalnit cu suspectul in timp ce parasea locul faptelor, dupa atac. Suspectul i-ar fi spus: 'Nu ar fi trebuit sa faci asta in fata nevestei mele', sa te scarpini pe coapsa interioara peste pantalonii scurti", a spus procurorul.

"Sotul nu isi aminteste sa fi facut un astfel de lucru", spune el, adaugand ca este "greu de inteles cum un astfel de gest ar putea sa starneasca un atac atat de serios din partea unei persoane in deplinatatea facultatilor mintale".

In timpul detentiei, suspectul Mohamed B., nu s-a aratat prea vorbaret in privinta motivelor sale. La inceput a spus, potrivit Le Parisien, ca nu isi aminteste faptele. Apoi a declarat ca prefera sa nu faca declaratii, dar ca regreta faptele.

"Individul mi-a spus ca sufera de depresie si schizofrenie de mai multi ani", a adaugat procurorul.

Anchetatorii nu privilegiaza o pista terorista la acest moment, chiar daca barbatul a strigat de trei ori "Allahu akbar" in sediul politiei pentru a-si exprima refuzul de a i se preleva amprentele.

Nu a fost descoperit niciun semn de radicalizare religioasa in timpul perchezitiei la locuinta sa, in Limay (Yvelines). Mohamed B. este un musulman practicant iar sotia sa poarta voal. Potrivit acestuia, "atentatele si Daesh nu au nicio legatura cu islamul, care este o religie a pacii".

Mohamed B., care are si el doua fete, spune ca "nu suporta violenta". Suspectul se confrunta in ultimele luni cu dificultati financiare si urmeaza sa fie judecat pentru "tentativa de crima".