Papirusul in limba copta (stadiul final al limbii egiptene - n.red.) in care se vorbea despre faptul ca Iisus a fost casatorit ar fi de fapt "un fals modern", afirma Karen King, aceeasi profesoara de la Harvard care, in urma cu patru ani, a prezentat documentul in cadrul unui Congres International de Studii copte si a sustinut autenticitatea acestuia, scrie The Guardian.

Papirusul in limba coptaFoto: Captura Youtube.com

Karen King afirma acum ca "este mai probabil ca acest fragment de papirus sa fie un fals modern decat sa nu fie". O investigatie publicata recent de revista Atlantic a starnit cateva intrebari despre proprietarul documentului, Walter Fritz, un afacerist din Florida. The Atlantic a fost si prima publicatie care a scris ca papirusul este, cel mai probabil, un fals.

Karen King, specialista in istoria crestinismului, care preda la Harvard Divinity School, a descoperit in anul 2012 un papirus in limba copta pe care au fost scrise cuvintele: "Iisus le-a spus: sotia mea". Ea l-a prezentat la acea vreme in cadrul celui de-al zecelea Congres International de Studii copte.

Descoperirea ei a reaprins, la acea vreme, tema controversata privind o presupusa casatorie a lui Iisus, insa incertitudini privind autenticitatea documentului au existat inca de la inceput, mai ales ca provenienta hartiei nu a fost explicata, iar proprietarul acesteia a cerut sa ramana anonim.

Cuvintele "Isus le-a spus: sotia mea" erau scrise in limba copta pe un papirus cu dimensiunile 3,8 cm pe 7,6 cm.

"Traditia crestina a luat de la sine faptul ca Iisus nu a fost casatorit, desi nu exista dovezi istorice pentru a sustine aceasta afirmatie. Aceasta noua teza nu dovedeste ca Iisus a fost casatorit", spunea atunci Karen King.