Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Parisul anunta crearea unui centru care sa preia tineri radicalizati pana la sfarsitul anului

de I.B.     HotNews.ro
Vineri, 20 noiembrie 2015, 3:16 Actualitate | Internaţional

Manuel Valls a anuntat joi, in Adunarea Nationala, crearea pana la sfarsitul acestui an a unei "structuri" de preluare in grija a tinerilor francezi radicalizati, care vor fi admisi in baza unei hotarari judiciare, relaeaza Reuters in pagina electronica, citata de Mediafax.

Premierul a anuntat in aprilie crearea acestei structuri, care nu va putea, a precizat el, sa vizeze persoane care au revenit din zone devastate de jihad ca Siria sau Irakul.

"O prima structura pentru tineri radicalizati va fi astfel creata. Finantarea este pregatita, cadrul juridic si proiectul pedagogic sunt in curs de finalizare, iar locul va fi ales pana la sfarsitul anului", a anuntat el, in discursul pe care l-a sustinut in Adunarea Nationala.

Deputatii au examinat joi proiectul de lege cu privire la prelungirea pe o perioada de trei luni a starii de urgenta, proclamate dupa atentatele de vineri seara de la Paris si Saint-Denis.

"Primii admisi vor putea sa fie cei care regreta, pe care-i vom supune la proba, cu scopul de a le masura vointa de reinsertie pe perioada sederii in acest centru", a precizat Valls.

"Crearea unui asemenea centru - care nu corespunde neaparat culturii noastre, in orice caz de pana acum -, care sa se sprijine pe o urmarire individualizata si pluridisciplinara, este indispensabila", a apreciat el.

"Invizii care vor fi admisi, vor fi admisi in urma unei hotarari judiciare si nu pot in niciun caz sa fie jihadisti care s-au intors din Siria sau Irak. Locul acestora este in inchisoare. Un centru pentru deradicalizare nu poate fi o alternativa la izolarea carcerala", a subliniat premierul francez.

Potrivit sefului Guvernului francez, pana in prezent s-a semnalat faptul ca 966 de persoane au fost in Siria sau in Irak. "Daca 142 dintre ei sunt morti, 588 se afla in continuare acolo, iar 247 au plecat inapoii", a precizat Valls.

Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


522 vizualizari
Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă