Yanis Varoufakis a prezentat pe 16 iulie unor manageri de fonduri speculative planul pentru un sistem bancar paralel folosind conturile fiscale ale grecilor.

Yanis VaroufakisFoto: Captura YouTube

"Inainte de castigarea alegerilor,premierul [Alexis Tsipras] mi-a dat acordul pentru a realiza un Plan B.", a spus Varoufakis care a dezvaluit ca a lucrat cu o echipa de cinci persoane de la sfarsitul lunii decembrie pana la inceputul lunii ianuarie.

4': Incepe analiza planului B privind un sistem bancar paralel

4'58 '': Cum s-ar crea conturi alternative pentru toti contribuabilii, fara sa le spuna chiar si prin aplicatii mobile. Cu PIN nou, care ar crea un mecanism de plati paralele.

6'06 '': Vorbeste despre sistemul bancar paralel, care ar da guvernului o oportunitate de a respira, deoarece BCE ar inchide bancile.

6'40 '': Vorbeste despre probleme si rolul Dnei Savvaidou (secretarul general al ministeriului, independent, rasponsabila pentru venituri bugetare. ¬Dna Savvaidou a fost controlata de Troika, in Bruxelles¬

7'24 '': el vorbeste de prieten care l-ar ajuta sa rupa codurile.

8'32'': Am decis sa sparg programele propriului minister, pentru a putea sa copiez codurile din site-ul sistemului fiscal.

Unii membri Syriza au vrut sa “curete” rezervele bancii centrale elene si sa “sparga” conturile fiscale ale grecilor pentru a pregati revenirea la drahma, ceea ce arata haosul din partidul ce guverneaza la Atena.