Prieteni ai tanarului alb care a impuscat mortal noua persoane de culoare intr-un atac comis intr-o biserica metodista din Charleston, Carolina de Sud, au spus ca barbatul vorbise initial despre atacarea unui campus universitar, au relatat vineri Washington Post si NBC News, citate de Reuters.

Potrivit Washington Post, Christon Scriven, in varsta de 22 de ani, un vecin de culoare al atacatorului Dylann Roof, a spus Roof ar fi afirmat, dupa ce bause mai mult intr-o noapte, ca intentiona sa atace o scoala. Intr-un alt moment, Roof a vorbit despre atacarea Colegiului din Charleston, potrivit sursei citate.

"Reactia mea in acel moment a fost 'Spui prostii'", a declarat Scriven pentru Washington Post.

De asemenea, Scriven a declarat pentru NBC News ca este posibil ca Roof sa-si fi schimbat planurile dupa ce a decis ca respectivul colegiu ar fi fost o tinta mai greu accesibila.

"A spus chiar miercuri ca totul urma sa aiba loc. A spus ca mai aveau 7 zile", a delarat Scriven pentru NBC News. "Mi-a trecut prin cap ulterior ca a facut-o, chiar s-a dus si a facut ce a spus ca o sa faca".

Amintim ca noua persoane au fost ucise intr-un atac armat comis miercuri seara intr-o biserica afroamericana istorica din Charleston, in statul South Carolina.

Dylann Roof, in varsta de 21 de ani, a petrecut o ora intr-un segment dedicat studierii Bibliei, laturi de credinciosii adunati in biserica veche de aproximativ 200 de ani, dupa care a deschis focul asupra lor.

Roof a apart vineri in fata unui judecator care a decis arestarea preventiva fara posibilitatea de cautiune.