Politia bosniaca a arestat marti doua persoane, printre care un presupus jihadist, suspectate ca ar fi complicii autorului atacului "terorist" in care un politist a fost ucis luni, in conditiile in care fortele de ordine sunt in stare de alerta, scrie AFP.

Doi politisti au fost de asemenea grav raniti in atacul de la Zvornik (est). Barbatul care a strigat "Allah Akbar" in timpul atacului a fost ucis intr-un schimb de focuri cu politistii si a fost identificat ca fiind Nerdin Ibric, in varsta de 24 de ani.

"Ma tem ca acesta nu e decat inceputul unor dezvoltari mai grave in toata Bosnia", a avertizat Dragan Lukac, ministrul de interne al republicii Srpska (RS), entitatea bosniaca unde a avut loc atacul.

Suspectul arestat "este legat de miscarea wahhabita" si "fusese deja interogat in legatura cu o deplasare in Siria, in 2014", a spus Lukac

In timpul razboiului din 1992-1995, Bosnia a gazduit sute de islamisti, veniti in special din tarile arabe pentru a sprijini fortele musulmane.

Acesti combatanti straini au parasit tara, dar interpretarea lor stricta a Islamului a fost adoptata de sute de musulmani bosniaci care, 20 de ani mai tarziu, pleaca sa lupte alaturi de jihadisti in Siria si in Irak.