Fostul sef al FMI Dominique Strauss-Kahn, judecat in Franta pentru proxenetism, a pledat marti, in fata judecatorilor, pentru "placerea sexuala" in seratele libertine la care a participat, dar a afirmat ca are "oroare de o practica care ar utiliza prostituate", scrie AFP.

Dominique Strauss-KahnFoto: Agerpres

Fosta vedeta a stangii franceze a negat ca ar fi comis cea mai mica infractiune, asigurand ca nu era la curent cu prezenta unor prostituate in cadrul intalnirilor pe care le avea cu cercul sau de prieteni.

"Am oroare de o practica care ar utiliza prostituate", a spus acesta in fata tribunalului din Lille.

DSK s-a aratat nemultumit de faptul ca viata sa privata ajunge din nou pe prima pagina a ziarelor, la trei ani si jumatate dupa scandalul sexual de la hotelul Sofitel din New York care i-a pus capat carierei politice. "Toata lumea are dreptul la o viata privata", a declarat el.

Intrebat cum defineste aceste serate libertine la care a participat, acesta a explicat ca este vorba de "serate unde cupluri, barbati singuri sau femei singure participa pentru placerea sexuala si nu din motive afective".

"Nu eu am organizat aceste serate", a adaugat el, conform liniei de aparare pe care a adoptat-o de la inceputul scandalului.

Acesta a negat ca ar fi fost un participant fervent la astfel de petreceri. "Se creeaza impresia unei activitati frenetice", a spus acesta, vorbind despre "patru intalniri pe an timp de doi ani".

Prostituatele recrutate de apropiati ai DSK au vorbit in schimb, in perioada anchetei, despre activitati sexuale calificate mai degraba ca "macel", "carnagiu".

In acest dosar, DSK risca pana la zece ani de inchisoare si o amenda de 1,5 milioane de euro pentru proxenetism in forma agravata.

"Mounia", o fosta prostituata, parte civila in acest proces, a afirmat marti ca nu a vorbit niciodata despre bani, "tarif sau orice altceva" cu DSK, intr-o serata organizata la un hotel sic din Paris.

Ea a precizat ca a fost prevenita despre identitatea clientului sau de un om de afaceri fascinat de Strauss-Kahn, David Roquet, care a recrutat-o.

Vocea sa a devenit neclara cand a incercat sa povesteasca cum a decurs serata, evocand un raport sexual "brutal, dar consimtit" cu DSK. "Surasul sau m-a marcat de la inceputul serii. Avea aerul multumit de ceea ce facea", a adaugat tanara.

Aceasta afirma ca a aratat clar ca a fost "foarte nefericita" atunci cand DSK i-a cerut sa faca sex anal, potrivit Independent.co.uk. "Am plans mult …. DSK trebuie sa fi fost constient ca eram nefericita", a declarat ea.

Intrebat despre afirmatii lui Mounia, Strauss-Kahn a declarat ca nu isi aminteste ca aceasta "sa fi refuzat in vreun fel".

"Daca o femeie sune nu, e nu", a sustinut acesta. La intrebarea judecatorilor, Strauss-Kahn a admis ca "supunerea" si "dominatia" faceau "parte din joc".

Si acuzarea afirma ca probabil Dominique Strauss-Kahn nu a platit vreo prostituata in timpul acestor petreceri cu cercul sau de prieteni intre care se mai aflau, alaturi de David Roquet, un antreprenor, Fabrice Paszkowski, si un politist, Jean-Christophe Lagarde.

Principala acuzatie este faptul ca a fost "regele petrecerii" in aceste orgii, in nordul Frantei, la Paris si la Washington, unde au fost organizate trei calatorii pentru tinere femei, atunci cand acesta conducea institutia.

Avocatii sau au denuntat o ancheta bazata pe interpretarea abuziva a dreptului si motivatii "politice, ideologice, morale".

Numele lui Dominique Strauss-Kahn a aparut public in dosarul prostitutiei din Lille in octombrie 2011, cand a cerut sa fie audiat de judecatori pentru a stopa "insinuarile rauvoitoare" legate de acest subiect.

La acel moment, tocmai scapase din ghearele justitiei americane dupa un scandal sexual la New York care i-a naruit cariera politica, dupa ce o menajera l-a acuzat de viol. Dosarul s-a inchis la finele lui 2012 cu un acord financiar confidential intre fostul sef al FMI si femeia care il acuza.