Ministrii de Interne din statele membre ale Uniunii Europene vor participa duminica, la Paris, la o reuniune pe tema securitatii la care va fi prezent si secretarul american al Justitiei, Eric Holder, dupa atentatul islamist care a vizat redactia Charlie Hebdo, anunta Mediafax. "Este vorba de o manifestare de solidaritate cu Franta, de respingerea terorismului si de schimbarea punctelor de vedere privind problemele comune pe care le avem in combaterea terorismului la nivelul Uniunii Europene si in exterior", a declarat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

La reuniune va participa si procurorul general american, Eric Holder. "Dupa atacul oribil comis la sediul revistei satirice Charlie Hebdo, secretarul american al Justitiei, Eric Holder, va veni la Paris pentru a participa la reuniunea internationala pe teme de securitate", a declarat un oficial guvernamental francez citat de AFP.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a tinut sa condamne cu fermitate violentele impotriva lacaselor de cult musulmane din Franta. "Nu vom tolera actiuni de acest fel, nicio amenintare la adresa lacaselor de cult. Autorii vor fi pedepsiti aspru", a spus Cazeneuve.

Trei grenade au fost lansate joi, in localitatea Mans, spre o moschee. La Poitiers, un barbat a fost arestat dupa ce a scris "moarte arabilor" pe poarta unei moschei. la Bourgoin-Jallieu, un elev de 17 de origine nord-africana a fost agresat.