Nicolas Sarkozy a schitat "un inceput de mea culpa" in problema tiganilor, dupa ce a fost intens criticat, in anul 2012, pentru un discurs pe tema imigratiei, scrie Le Figaro. Sarkozy afirma, intr-un interviu acordat Le Dauphine libere, ca va "evita sa vorbeasca acum despre o anumita comunitate". Intrebat daca ar rosti din nou acel discurs, presedintele Frantei a raspuns ca "Da, dar fara a vorbi despre o comunitate in particular".

Nicolas SarkozyFoto: Hotnews

"Securitatea este prima dintre libertati. Raman pe deplin mobilizat in aceasta chestiune", a adaugat Sarkozy.

In iulie 2010, autoritatile franceze au decis sa darame toate taberele de tigani amplasate ilegal si sa fie expulzati tiganii din alte state UE care comit infractiuni pe teritoriul Frantei. Nicolas Sarkozy declara, la acea vreme, ca minoritatile creeaza "o problema de securitate" in Franta.

Nicolas Sarkozy este pe ultima suta de metri a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale (primul tur al alegerilor este programat pe 22 aprilie). Sarkozy (centru-dreapta) candideaza pentru cel de-al doilea mandat, principalul sau adversar fiind socialistul Francois Hollande.