Liderul miscarii siite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a recunoscut marti pentru prima data ca formatiunea sa este finantata si echipata de catre Iran, insa a negat ca ar fi implicata in traficul de droguri si spalarea de bani, relateaza AFP.

"Inca din 1982 primim sprijin moral de orice fel, politic si material din partea Republicii islamice Iran", a anuntat Hassan Nasrallah intr-o interventie televizata, cu ocazia aniversarii profetului Mohamed.

"In trecut (...) se vorbea despre o sustinere morala si politica, trecandu-se sub tacere (...) numele celor care ne sustineau militar, cu scopul de a nu stanjeni Iranul", a precizat el. "Dar, acum (...), am decis sa vorbim", a adaugat liderul Hezbollah.

Puterile occidentale si expertii sustin frecvent ca Hezbollah, considerata o organizatie terorista de Washington, isi primeste arsenalul din Iran. Armele de contrabanda sunt trecute in Liban din Siria, tara al carei regim este, de asemenea, un important sustinator al miscarii siite.

Hezbollah, cea mai puternica formatiune militara si politica din Liban, a purtat un razboi devastator cu Israelul in 2006.

In plus, Hassan Nasrallah a negat informatiile recente, potrivit carora partidul sau este implicat in traficul cu droguri si spalarea de bani.

"Traficul de droguri este interzis de islam", a spus Nasrallah. "Iar in al doilea rand, cu sustinerea Iranului, nu avem nevoie de banii altcuiva", a subliniat liderul miscarii siite.

In ceea ce priveste Siria, el a dezmintit informatiile potrivit carora militanti Hezbollah ar lupta alaturi de fortele guvernamentale siriene cu scopul de a pune capat revoltei impotriva regimului lui Bashar al-Assad.