Membri ai miscarii "Occupy Wall Street" au urinat pe o cruce, au profanat o biserica si au aruncat cu Biblii in politisti, in incidente separate care au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in Statele Unite, transmite FoxNews. Actiunea "Ocupati Wall Street" a debutat la New York, in Zuccotti Park, la 17 septembrie 2011, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba. In cateva saptamani, miscarea "Occupy Wall Street" s-a extins in zeci de orase americane si din intreaga lume.

Potrivit informatiilor, protestatarii din San Francisco au ocupat un hotel abandonat si au inceput sa-i atace pe politisti, aruncand cu caramizi si Biblii in ofiterii ce incercau sa-i evacueze.

"Odata ce au reusit sa intre in hotel, unii dintre ei au ajuns pe acopersiul cladirii si au inceput sa arunce cu Biblii in ofiterii aflati jos, in strada", a declarat un purtator de cuvant al Departamentului de Politie din metropola, Carlos Manfredi.

Unii dintre ofiteri au fost raniti in incident.

In New York, manifestantii Occupy au urinat pe o cruce aflata in interiorul unei biserici din Brooklyn.

"Un manifestant a urinat in interiorul cladirii, iar urina a venit in contact cu o cruce", a afirmat un martor pentru New York Post.

FoxNews scrie ca, dupa inceperea actiunii Occupy Wall Street, au existat cateva incidente in care participantii au urinat si au defecat in public.

De asemenea, membrii miscarii sunt acuzati ca au profanat Biserica Presbiteriana din West Park, in New York. Pastorul a cerut celor 60 de manifestanti sa paraseasca cladirea, dupa ce unul dintre ei a furat un capac de bronz din cristelnita ce valoreaza 12.500 de dolari.

"A fost ca si cum te-ai fi urinat pe cei 99% (n.red. americanii care se considera dezavantajati financiar si politic, comparativ cu cei "1%", cei mai bogati cetateni ai SUA)", a declarat reverendul Bob Brashear.

Acesta a spus ca sustine miscarea Occupy, dar ca a fost revoltat de comportamentul acestora: "Chiar si in anii '80, cand aveam o multime de dependenti de droguri in cartier si chiar cand oameni au fost jefuiti in biserica, acel simbol religios nu a fost atins niciodata. Am incercat sa spun ca nu cred in pedeapsa colectiva, ci in responsabilitatea si raspunderea colectiva".