Pentru o docu-fictiune in 3D despre Dracula si Bram Stoker, Dacre Stoker a cerut ajutorul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Raspunsul n-a venit inca. Jean-Claude Van Damme face pentru a "n"-a oara un "action movie" la Bucuresti. Acum si cu fiul sau.

Dacre Stoker Foto: humanitas.ro/Jan Cobb

Centenarul mortii lui Bram Stocker va fi marcat in 20 aprilie 2012 prin lansarea concomitenta a celui mai recent volum al lui Dacre Stoker precum si a unei docu-fictiuni in 3D, ambele intitulate "Dracula Meets Stoker". Producatorul spaniol al filmului, CIN.TV, spune ca filmarile vor avea loc nu doar la Castelul Bran, ci si in Bucuresti, la Pasul Bargaului, Comana si Targoviste.

Filmul e produs de CIN.TV din Spania, impreuna cu Dacre Stocker, si este sustinut de Iniciativa Mercurio. Filmarile vor incepe in aceasta toamna, urmand ca filmul sa fie lansat anul viitor.

Producatorul spaniol a declarat ca nu sunt stabilite inca datele exacte de filmare din Romania, dar ca se cunosc locatiile: Bucuresti, Comana, Snagov, Targoviste, Bran, Poenari si Pasul Bargaului. Filmarile din Romania vor avea probabil loc in octombrie.

Spaniolii nu au dorit initial sa dezvaluie numele partenerului roman, dar au precizat apoi pentru HotNews.ro ca in luna februarie a acestui an reprezentanti ai Iniciativa Mercurio au venit la Bucuresti lansand Ministerului Dezvoltarii Regionale siTurismului propunerea de a sustine acest proiect care ar putea ajuta si la promovarea turismului in Romania. Autoritatile romane nu le-au dat inca niciun raspuns.

Documentarul va avea 90 de minute, va fi filmat in HD si va urmari in paralel destinele lui Dracula si cel al scriitorului irlandez Bram Stoker. Bugetul este de 2,7 milioane de euro, iar Christopher Lee - unul dintre interpretii memorabili ai Contelui Dracula din istoria cinematografiei - va fi naratorul.

Se va mai filma, de asemenea, in Spania - la Valladolid, Segovia etc, precum si in Statele Unite ale Americii – cel putin la New Orleans.

Dacre Stoker este, impreuna cu Ian Holt, autorul bestseller-ului "Dracula the Un-dead", o continuare indrazneata (vanitoasa, au spus unii) a clasicului roman "Dracula", publicat de stra-strabunicul sau in 1987.

Aparut in 2009, "Dracula the Un-dead" s-a vandut pana acum in peste un milion de exemplare. Actiunea acestuia incepe in anul 1912, la 25 de ani de la "moartea" lui Dracula. Cartea a aparut si in traducere romaneasca, la Editura Humanitas, sub titlul „Dracula, mortul viu”.

Stra-stranepot de frate al lui Bram Stoker, Dacre Stoker a fost membru al echipei de pentatlon seniori a Canadei la Campionatele Mondiale din 1979 si antrenor al echipei de pentatlon a Canadei la Jocurile Olimpice de la Seoul, din 1988.

Van Damme se intoarce, insotit de fiu

Daca pentru stra-stranepotul lui Bram Stoker Romania e inca un teritoriu virgin, pentru Jean-Claude Van Damme ea nu mai are secrete. Actorul revine la Bucuresti pentru un nou film, „Six Bullets”, pe care il va filma in luna septembrie in Studiourile MediaPro de la Buftea.

Filmul e al cincilea proiect realizat la Buftea de compania Motion Picture Corporation of America, si al treilea din acest an, dupa telefilmul “William & Kate: A Royal Love Story” si filmul de actiune “One in the Chamber”, in care joaca Cuba Gooding Jr. si Dolph Lundgren, ale carui filmari iau sfarsit pe 1 august.

“Six Bullets” e un titlu de lucru, la fel ca “The Buther”. Ambele se refera la acelasi film regizat de Ernie Barbarash al carui erou e un fost mercernar angajat de un campion de arte martial sa-i gaseasca fiica rapita.

Scenariul e scris de Chad Law si Evan Law, iar echipa de productie va fi probabil aceeasi ca la “One in the Chamber”. Studiourile MediaPro nu sunt coproducator, ci furnizor de servicii.

Distributia nu e inca batuta in cuie – filmul intra in preproductie in august, dar se stie ca printre interpreti se va numara si fiul de 24 de ani al lui Jean-Claude Van Damme, Kristopher Van Varenberg (aka Kris Van Damme), al carui debut in cinema s-a petrecut in 1992, in “Soldatul universal”.

Jean-Claude Van Damme a mai filmat la Bucuresti „Second in Command” (in 2005), „Weapon”(in 2010). Anul trecut si-a adus in vacanta si copiii, Bianca si Kristopher.

Nici Ernie Barbarash nu e pentru prima oara la Bucuresti. „Weapon”, filmat anul trecut, tot in septembrie la Bucuresti, a fost regizat de el.