Lungmetrajul "Aurora", in regia lui Cristi Puiu, a fost distins cu premiul sectiunii competitionale East of the West a Festivalului International de Film de la Karlovy Vary (Cehia), anunta Mediafax. "Aurora" a avut premiera mondiala in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, anul acesta, si il prezinta pe Cristi Puiu si in calitate de actor in rol principal. Acesta joaca rolul lui Viorel, un barbat divortat, care sufera de tulburari psihice.

Premiul sectiunii East of the West Award de la Karlovy Vary are o valoare de 10.000 de dolari.

"Aurora" este o productie a casei Mandragora, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei Romania, Eurimages, SC Serv Invest SRL, OFC Section Cinema, Centre National de la Cinematographie (Franta), in colaborare cu ARTE France Cinema, ZDF/ ARTE, Societatea Romana de Televiziune, TSR/SSR, HBO Romania. Imaginea este semnata de Viorel Sergovici.

Alaturi de "Aurora", alte doua filme romanesti au fost prezente la Festivalul de la Karlovy Vary: "Medalia de onoare", in regia lui Calin Peter Netzer, cu doua premii la TIFF pentru cea mai buna regie si pentru cea mai buna interpretare, a fost prezentat in sectiunea ¬Zilele criticilor¬, iar "Derby", scurtmetrajul lui Paul Negoescu, nominalizat la Ursul de Aur la Berlin, a fost prezentat in sectiunea "Fresh Film".

Cea de-a 45-a editie a Festivalului International de Film de la Karlovy Vary s-a desfasurat in perioada 2 - 10 iulie. Initiat in anul 1946, Festivalul International de Film de la Karlovy Vary, unul din cele mai vechi festivaluri de gen, este cel mai important festival de categorie A din Centrul si Estul Europei si singurul festival de aceasta categorie de pe teritoriul Cehiei.