Tudor Giurgiu, Directorul Festivalului International de Film Transilvania, a criticat, la inceputul acestui weekend, lipsa de implicare a autoritatilor si a oamenilor de afaceri in sprijinirea festivalului, adaugand ca a obosit sa explice ca este nevoie de o sustinere constanta, pe masura efectelor economice pe care le are evenimentul, informeaza Mediafax. TIFF 2010 se desfasoara in Cluj-Napoca, in perioada 28 mai - 6 iunie.

"Stiu ca intotdeauna ati considerat TIFF un eveniment important, o mandrie pentru Cluj si ati fost alaturi de noi. E momentul insa pentru fapte si pentru un exercitiu de solidaritate", a mai spus Tudor Giurgiu cu ocazia deschiderii festivalului.

Startul oficial al TIFF 2010 a fost dat vineri, 28 mai, cu Soul Kitchen, o comedie in regia lui Fatih Akin, o poveste despre un proprietar de restaurant urmarit de ghinion, ale carui aventuri si patanii vor delecta spectatorii.

Peste 1.500 de persoane au asistat la ceremonia de deschidere a festivalului. Gala a avut loc, in premiera, in aer liber, in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

TIFF 2010 ofera publicului cinefil, intre 28 mai si 6 iunie, 240 de productii din 47 de tari, (203 lungmetraje si 37 scurtmetraje), ce vor putea fi urmarite in cele 14 locuri unde se desfasoara festivalul. De asemenea, TIFF va aduce la Cluj peste 400 de invitati, profesionisti din domeniul cinematografic, din tara si din strainatate.

Vezi aici programul festivalului TIFF 2010.

Mai multe despre TIFF 2010 gasiti pe site-ul festivalului.