Filme din "Spatiu Feminin" la Institutul Cervantes

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 25 martie 2013, 18:23


Filme din "Spatiu feminin"
Foto: Institutul Cervantes Bucuresti
Instituto Cervantes din Bucureşti organizează, sub titlul generic “Spaţiu Feminin”, în perioada 26 martie - 10 iunie, o serie de proiecţii de lungmetraje semnate de cele mai importante regizoare spaniole. Proiecţiile vor avea loc la Sala de Proiecţii a Institutului Cervantes (bd. Regina Elisabeta 38).

Seria de proiecţii va fi deschisa în seara de 26 martie, de la ora 19:30 de filmul “Elisa K.” (2011) regizat de Judith Colell. Proiecţia va avea loc în prezenţa regizoarei Judith Colell – vicepreşedinta Academiei Spaniole de Arte şi Ştiinţe Cinematografice şi va fi urmată de discuţii cu publicul. Filmul va rula in v.o. catalana si subtitrare in engleza. Intrarea este libera, Rezervările se pot face la adresa: cult3buc@cervantes.es

Judith Colell s-a nascut la Barcelonain 1968 si este licentiata in Istoria Artei, la Universitatea din Barcelona, si in Film, la Universitatea din NewYork. A regizat filmele “Nosotras” (2001), premiat printre altele la festivalurile de la Sitges, Lorca si Vitoria, “53 días de invierno” (2007), selectionat la Festivalul de Film dela San Sebastián, film pentru care a obtinut premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de la Toulouse si nominalizari la alte 10 premii Barcelona. In 2010 a regizat “Elisa K” (2010), pentru care a obtinut Premiul Special al Juriului la Festivalul de la SanSebastián, Mentiunea Speciala a Juriului la Nantes, Premiul Publicului la Abycine, Premiul Sant Jordi pentru cea mai buna actrita, Premiul National pentru Cultura oferit de Generalitat de Catalunya, nominalizari la 5 premii Gaudí si la Premiul Goya pentru cel mai bun scenariu adaptat.
Pentru televiziune a regizat lungmetrajele “Positious” (2008), “Fragments” (2003) si “Radiacions” (2012). S-a implicat si in activitatea de publicitate si a regizat pentru teatru “Amor materno” de August Stindberg (2008).

In prezent este Vicepresedinta Academiei de Arta si Stiinte Cinematografice din Spania. Preda de regie de filmla Universitatea PompeuFabra sila Universitatea Blanquerna Ramón Llull din Barcelona.

Programul filmelor "Spatiu Feminin"


Marţi, 26 martie 2013, ora 19:30
ELISA K (Spania 2010, 71 minute)
GEN: dramă
V.O: spaniolă
SUBTITRARE:  engleza
Regizor: Judith Colell
Interpreti: Aina Clotet, Claudia Pons, Lydia Zimmermann
Prezentare: Elisei îi place noua sa rochiţă albă cu fundiţe albastre; în vară va împlini 11 ani. Mai este doar puţin până totul îşi va pierde importanţa. Prietenul tatălui său a făcut-o să plângă iar apoi i-a spus: “dacă te opreşti din plâns, îţi voi face cadou o brăţară de argint”. Nimeni nu şi-a dat seama de cele întâmplate. Elisa este doar o persoană puţin ciudată. Şi astfel trec 14 ani, 4 luni şi câteva zile. Într-o zi, Elisa o sună pe mama sa şi îi cere, speriată: “ajută-mă, te rog, tocmai ce mi-am amintit ceva îngrozitor”.
 
Luni, 1 aprilie 2013, ora 19:30
COSAS QUE NUNCA TE DIJE (Spania 1996, 93 minute)
GEN: dramă
V.O: engleză
SUBTITRARE:  spaniolă
Regizor: Isabel Coixet
Interpreţi: Andrew MacCarthy, Lily Taylor, Alexis Arquette, Debi Mazar, Leslie Mann, Seymour Cassel, Peggy West
Prezentare: Don este un agent imobiliar care în timpul liber face voluntariat la “Linia Telefonică Speranţa”. Ann lucrează într-un magazin de articole foto-video iar iubitul ei este pe cale să se despartă de ea. Pentru a încerca să-l aducă înapoi, Ann înregistrează o casetă în care îi povesteşte lucruri pe care nu i le spusese niciodată. Vieţile celor doi (Ann şi Don) se vor încrucişa, provocând în ambele cazuri schimbări fundamentale.

Luni, 8 aprilie 2013, ora 19:30
TRES DÍAS CON LA FAMILIA (Spania 2009, 86 minute)
GEN: dramă
V.O: spaniolă
SUBTITRARE: engleză
Regizor: Marc Coll
Interpreţi: Nausicaa Bonnín, Eduard Fernández, Philippine Leroy-Beaulieu, Ramón Fontserè, Francesc Orella
Prezentare: Lea trebuie să plece într-o călătorie neplănuităla Girona, unde bunicul său patern tocmai a murit. Acolo o aşteaptă familia, pe care nu a mai văzut-o de când a plecat în străinatate. Moartea bunicului este scuza perfectă pentru a-i forţa pe membrii familiei să convieţuiască. Cele trei zile cât durează priveghiul, slujba şi înmormântarea constituie un moment propice pentru a observa jocul de aparenţe al unei burghezii conservatoare în care toate problemele sunt evidente, dar niciodată explicite. Lea refuză să lase această lume ipocrită să o îmbrace precum un costum făcut la comandă.

Luni, 15 aprilie 2013, ora 19:30
SIETE MESAS DE BILLAR FRANCÉS (Spania 2007, 110 minute)
GÉNERO: dramă
V.O: spaniolă
SUBTITRARE: engleză
Regizor: Gracia Querejeta
Interpreţi: Maribel Verdú, Blanca Portillo, Amparo Baró, Enrique Villén
Prezentare: Când află că tatăl său s-a îmbolnăvit, Ángela şi fiul său pleacă la oraş. Odată ajunşi acolo, Charo, iubita tatălui, îi pune la curent cu falimentul afacerii pe care acesta o avea: o locaţie cu 7 mese de biliard. Ángela se decide să încerce sa readucă sala de biliard pe linia de plutire.

Luni, 22 aprilie 2013, ora 19:30
DE TU VENTANA A LA MÍA (Spania 2011, 107 minutos)
GEN: dramă
V.O: spaniolă
SUBTITRARE: engleză
Regizor: Paula Ortiz
Interpreţi: Maribel Verdú, Leticia Dolera, Luisa Gavasa, Roberto Álamo, Fran Perea, Cristina Rota, Pablo Rivero
Prezentare: Violeta, Inés şi Luisa sunt 3 femei de vârste diferite ale căror viaţa decurge într-un mod aparent placid, de partea cealaltă a ferestrei. Câmpurile de grâu, refugiul din munţi şi străzile unui vechi oraş sunt locurile în care acestea îşi petrec viaţa cernută subtil de lumina şi de frumuseţea amintirilor. Acţiunea se situează într-un trecut magic, în care încă era posibil un vis adolescentin în păduri, privirea îndepărtată a unei mame peste uscăciunea deşertului şi amintirea tomnatică a maturităţii într-o casă închisă. Femei care par a trăi în tăcere, şi ale căror amintiri ascund secrete, pasiuni şi vise.

Luni, 13 mai 2013, ora 19:30
EL ALQUMISTA IMPACIENTE (Spania 2002, 110 minute)
GEN: thriller
V.O: spaniolă
SUBTITRARE: română
Regizor: Patricia Ferreira
Interpreţi: Ingrid Rubio, Roberto Enríquez, Chete Lera, Adriana Ozores, Miguel Ángel Solá, Jordi Dauder
Prezentare: Cadavrul gol al unui bărbat, legat de un pat, este găsit într-un motel pe autostradă. Cazul, foarte delicat, din cauza victimei Trinidad Soler, un inginer la o centrală nucleară, le-a fost repartizat sergentului Rubén Bevilacqua (Vila) şi colegei sale Virginia Chamorro şi deja au apărut speculaţii în presă.  Vila şi Chamorro află că victimă era un om obişnuit, apreciat la locul de muncă, căsătorit şi cu copii mici. La început nu există suspecţi. Singurul lucru pe care îl află este că inginerul ajunsese la motel însoţit de o tânără foarte frumoasă, care a dispărut fără urmă. Se ajunge la concluzia că moartea s-a produs accidental iar cazul este închis. Totuşi, trei luni mai târziu, apariţia cadavrului unei femei într-o pădure duce la redeschiderea cazului.

Luni, 20 mai 2013, ora 19:30
SÉ QUIÉN ERES (Spania 2000, 100 minute)
GEN: thriller
V.O: spaniolă
SUBTITRARE: română
Regizor: Patricia Ferreira
Interpreţi: Ana Fernández, Miguel Ángel Solá, Roberto Enríquez, Ingrid Rubio, Manuel Manquiña, Héctor Alterio, Mercedes Sampietro, Gonzalo Uriarte, Luis Tosar
Prezentare: Paloma, o tânără psihiatra îndrăgostită de munca sa, îl cunoaşte într-un spital pe Mario, un pacient fermecător, care suferă de sindormul Korsakov (o boală ciudată care alterează memoria) şi care o pune pe gânduri.
Începe să-l trateze pe Mario, timp în care relaţia lor devine din ce în ce mai strânsă. El îi inspiră sentimente contradictorii, teamă şi atracţie în acelaşi timp. Dar memoria lui Mario ascunde un trecut ţesut din fapte îngrijorătoare care îi pot duce pe amândoi în zona cea mai întunecată a realităţii.

Luni, 27 mai 2013, ora 19:30
EL JUEGO DE LA SILLA (Argentina 2002, 93 minute)
GEN: comedie
V.O: română
SUBTITRARE: engleză
Regizor: Ana Katz
Interpreţi: Ana Katz, Raquel Bank, Diego De Paula, Verónica Moreno, Luciana Lifschitz, Nicolás Tacconi, Daniel Valenzuela, Marcos Montes, Zulma Buyutti, Luis Mango
Prezentare: Victor, care trăieşte în străinatate, trebuie să călătorească în ţara sa de origine trimis de firmă pentru care lucrează. Va avea doar o zi la dispoziţie pentru a-şi vizita familia care se va da peste cap să-i facă pe plac pe durata acestei şederi. Vor avea loc, în sânul acestei familii tradiţionaliste, tot felul de întâmplari, de la întorsături dramatice şi pline de umor până la solemnităţi din cele mai profunde.

Luni, 3 iunie 2013, ora 19:30
MATAHARIS (Spania 2007, 95 minute)
GEN: dramă
V.O: spaniolă
SUBTITRARE: română
Director: Icíar Bollaín
Interpreţi: Najwa Nimri, Nuria González, María Vázquez, Tristán Ulloa, Diego Martín, Antonio de la Torre, Fernando Cayo, Mabel Rivera, Manuel Morón, Adolfo Fernández
Prezentare: Carmen, Inés şi Eva sunt trei detective particulare, dar nu poartă pălărie şi pistol, ci, din contră, fac cumpărături, schimbă scutece şi încearcă să-şi păstreze perechea aproape. În timp ce lucrează scoţând la suprafaţă secretele altora, îşi vor da seama ca au şi ele propriile minciuni pe care le-au ignorat şi adevăruri despre care e mai bine să nu vorbească.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

453 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by