Trei producţii româneşti sunt prezente la cel mai mare festival de film din Benelux, la Rotterdam (FIFR, 25 ianuarie – 5 februarie). Filmele Vorbitor (2011), în regia lui Alexandru Baciu şi Radu Muntean, Glucose în regia Mihai Grecu şi Thibault Gleize, vor fi proiectate, în premieră mondială, în cadrul celei de-a 41-a ediţii a FIFR.

Potrivit ICR Bruxelles, proiectul Îmi curgi prin vine al regizorului Florin Şerban, aflat în plină dezvoltare, a fost selecţionat pentru secţiunea Cinemart (29 ianuarie -1 februarie), fiind singurul proiect din Europa de Est ales. Cinemart este cea mai veche si una dintre cele mai mari si prestigioase pieţe de co-producţie din lume.

„Vestea ca proiectul Imi curgi prin vine a fost selecţionat la Cinemart a venit la puţin timp după anunţarea rezultatelor lconcursului Centrului National al Cinematografiei, unde scenariul a câştigat un credit de producţie. Fondurile obţinute de la CNC sunt doar primul pas în asigurarea bugetului pentru realizarea filmului, aşadar obţinerea unor finanţări din afara României este esenţială. Platforma oferită de Cinemart este perfectă pentru o astfel de încercare, şi sper sa găsim noi parteneri pentru producţia filmului printre cele 51 de companii care au solicitat să se întâlnească cu noi’’, declară Florin Şerban.

Institutul Cultural Român din Bruxelles este partener al FIFR în 2012.