Doi dintre ucigasii handbalistului roman Marian Cozma, Sandor Raffael si Gyozo Nemeth, au primit inchisoare pe viata, iar un al treilea acuzat, Ivan Sztojka, a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare, informeaza presa din Ungaria.

Marian CozmaFoto: AGERPRES

Sentinta a fost pronuntata de Tribunalul din Veszprem, prima instanta care judeca dosarul, si poate fi atacata in recurs.

Cele doua persoane condamnate la inchisoare pe viata nu pot cere eliberarea conditionata mai devreme de 30 de ani.

Potrivit Index.hu, Raffael Sandor a declarat miercuri, in fata instantei, ca ii pare rau pentru fapta comisa. "Este cel mai mare pacat ca un om sa ia viata altui om", a declarat Raffael Sandor. In fata magistratilor acesta a sustinut insa ca "s-a temut pentru propria sa viata, s-a aparat si nu a vrut sa ucida pe nimeni", noteaza Index.hu.

Raffael Sandor si-a cerut iertare de la familia lui Marian Cozma.

Raffael Sandor a mai adaugat ca este singurul vinovat pentru injunghierea lui Cozma si ca nu poate fi acuzat pentru ranirea celorlalți doi hanbalisti Zsarko Sesum si Ivan Pesicsne.

Nemeth Gyozo, al doilea condamnat la inchisoare pe viata, si-a cerut si el iertare de la familia lui Cozma. Nemeth Gyozo a citit o pledoarie finala de 32 de pagini iar la sfarsit a mentionat ca e dispus sa ii doneze lui Ivan Pesicsne, cel pe care l-a injunghiat in rinichi, unul din rinichii sai.

Alte doua persoane acuzate in acest caz, Pal Gabor si Bihari Csaba, au primit cinci si, respectiv, patru ani de inchisoare, sub acuzatia de tentativa de omor.

In data de 8 februarie 2009, Marian Cozma a fost injunghiat mortal in cadrul unei altercatii care a avut loc in localul Patriota din Veszprem. La incident au mai luat parte si coechipierii de la MTK Veszprem Zarko Sesum si Ivan Pesic, dar singurul care si-a pierdut viata a fost Marian.