Un sobor format din mai multi preoti de la culte diferite vor sfinti, luni, singura biserica de gheata din Romania, aflata la o altitudine de 2.034 de metri in Masivul Fagaras (judetul Sibiu), scrie un comunicat de presa citat de Agerpres.

"Ceremonia este organizata mai tarziu decat programarea initiala, acest fapt fiind datorat conditiilor meteorologice nefavorabile (temperaturi ridicate si lipsa zapezii) inregistrate in prima jumatate a acestei luni", a declarat Adelina Grigoroiu, director de marketing al Proiectului Turistic Hotel of Ice Balea Lac.

Biserica va fi ridicata in apropierea singurului hotel de gheata din tara, cel de la Balea Lac. Este pentru al cincilea an consecutiv, cand initiatorii proiectului zidesc acest locas de cult. Acum, o echipa formata din opt persoane munceste de doua saptamani ca sa termine biserica inedita. Inspirata dupa o biserica veche din satul sibian, Malancrav, unde are o resedinta Printul Charles al Marii Britanii, biserica de gheata de la Balea Lac este cladita din bucati mari de gheata, taiate cu drujba din Lacul Balea.

Suprafata ocupata de acest inedit lacas de cult va fi de aproximativ 100 mp, iar in interior vor putea intra 40-50 de persoane.

La fel ca in anii trecuti, s-a amenajat un altar din gheata in aer liber la care un sobor de preoti din diferite culte religioase au oficiat o slujba speciala de Boboteaza prin care au fost sfintite atat "materialele de constructie" folosite la ridicarea bisericii, cat si hotelul de gheata si cabana Balea Lac.

Si in acest an, biserica de gheata, singurul obiectiv de acest fel din aceasta parte a Europei, va avea un caracter ecumenic, fiind deschis spre vizitare oricarui turist, indiferent de orientare religioasa. Dupa ce va fi binecuvantata, biserica va gazdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber.

In anii anteriori, biserica de gheata de la Balea Lac a gazduit programe de rugaciuni organizate de diverse culte sau biserici, dar si mai multe botezuri si o cununie religioasa.