Comandamentul pentru deszapezire s-a intrunit, joi, la sediul Primariei Generale a Capitalei, informeaza Mediafax. Primarul a luat aceasta masura in conditiile in care meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru Capitala.

Au fost prezenti la intalnire toti operatorii de salubrizare responsabili cu deszapezirea, directori din Primaria Capitalei, reprezentantii primariilor de sector, precum si cei ai ApaNova, RADET, RATB, ELECTRICA si cei ai Politiei Rutiere.

“De ieri noapte comandamentul de iarna si-a intrat in atributii. In aceasta dimineata, operatorii s-au ocupat exclusiv de trotuare, imprastiind substante antiderapante”, a declarat Sorin Oprescu.

In plus, edilul Capitalei a facut un apel si catre proprietarii de spatii comerciale, pentru ca acestia sa isi curete trotuarele din fata magazinelor.

Agerpres a scris miercuri ca primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a verificat stadiul de pregatire al utilajelor de deszapezire, stocurile de materiale antiderapant si de combustibili, precum si forta de munca care va actiona in aceasta iarna.

Si primarul Cristian Popescu-Piedone a verificat utilajele de deszapezire pregatite sa intervina in aceasta iarna.

"Avem 83 de utilaje, toate stocurile de combustibil si material antiderapant sunt pregatite si vrem ca si in acest an sa nu ne prinda iarna pe picior gresit. Noi vom surprinde iarna, nu iarna pe noi. Poate sa ninga si maine, noi suntem pregatiti sa actionam fara probleme trei luni de acum incolo", a declarat primarul Popescu-Piedone.

Primarul sectorului 4 a avertizat factorii cu atributii in deszapezire ca va intreprinde controale-fulger si simulari, prin sondaj, pentru a testa viteza de reactie.

Pentru deszapezirea celor 562 de artere de circulatie si strazi secundare din sectorul 4 va actiona societatea REBU.

In sectorul 6, primarul Cristian Poteras a inceput, in urma cu o saptamana, campania de distributie a lopetilor si a sacilor cu sare cu ajutorul carora cetatenii din Sectorul 6 sa poata indeparta zapada si gheata de pe aleile si trotuarele din jurul blocurilor.

In cadrul programului, peste 2.000 de lopeti vor fi distribuite tuturor asociatiilor de proprietari. Totodata, administratorii de bloc vor primi si cate un sac cu sare (50 kg), pentru a topi gheata care se va forma pe aleile, scarile si trotuarele de langa imobilele de locuinte.