Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat continua vineri cu a doua zi de testare a competentelor digitale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). Pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care a inceput luni, s-au inscris aproximativ 69.000 de elevi, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al MECTS, pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale au fost organizate 268 de centre. Rezultatul obtinut de fiecare candidat nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu.

Prima proba scrisa, la limba si literatura romana, se va desfasura luni, 30 august. Sustinerea probei scrise la limba si literatura materna va avea loc marti, 31 august, iar proba obligatorie a profilului se va desfasura miercuri, 1 septembrie. Ultima proba scrisa - proba la alegere a profilului si specializarii - va avea loc vineri, 3 septembrie.