Dan Diaconescu

Dan Diaconescu

Foto: Agerpres

Primarul comunei aradene Zarand, Ion Florin Mot, a declarat, marti, ca a fost santajat de Dan Diaconescu si de colaboratorul sau Doru Parv, care l-ar fi sunat "din doua in doua saptamani", pentru a-i cere bani, transmite Mediafax. Primarul Ion Florin Mot sustine ca patronul OTV si realizatorul de emisiuni Doru Parv l-au santajat, motiv pentru care i-a reclamat.

"Am fost santajat. Nu am vrut sa le fac rau, nici la unu, nici la altul, dansii au insistat sa le dau bani, dar nici daca aveam fabrica de bani... Au cerut bani imprumut sa le dau, n-am facut rau la nimeni, am ajutat cat am putut. Tot din doua in doua saptamani ma sunau, domnule, bani, bani, n-am mai rezistat, trebuia sa fac ceva. Trebuia sa vand casele sa le dau, ca Dan Diaconescu sa se plimbe cu yahturile sau lui Doru Parv, marele clarvazator", a declarat, pentru Stirile Pro TV, edilul din Zarand.

Primarul sustine ca o echipa OTV i-a cerut 800 de euro pentru un interviu care sa fie difuzat pe post.

"In ultimul timp, a fost firma OTV sa ceara primarilor 800 de euro, sa faca interviuri. Personal, am fost chemat la primarul Musca, la Olari, el a dat 800 de euro, mi s-a cerut si mie, eu am spus ca am dat destul. Daca ma lasau in pace si nu ma tachinau, tot sa dau bani, eu ii lasam in pace", a spus primarul aradean.

Primarul comunei aradene Olari, Stefan Musca, nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmatiile edilului din Zarand privitor la faptul ca ar fi platit 800 de euro pentru un interviu.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, si realizatorul TV Doru Parv au fost retinuti, marti dimineata, de procurorii DNA, pentru santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, cei doi urmand sa fie dusi la instanta cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii au emis pe numele lui Dan Diaconescu si a lui Doru Parv ordonante de retinere pentru 24 de ore, dupa ce acestia au fost audiati mai multe ore la sediul DNA.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale fata de Dan Diaconescu - datata 18 iunie - se arata ca acesta, "in calitate de administrator si realizator de programe la postul OTV, a exercitat acte de amenintare, atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Dorel Petru Parv, cu scopul de a determina persoana vatamata, Ion Mot, primarul comunei Zarand, judetul Arad, sa dea o suma totala de 200.000 euro".

Sub presiunea acestor amenintari, din suma pretinsa initial, ediul din Zarand a platit efectiv 30.000 euro si 4.200 lei.

"Amenintarea consta in darea in vileag a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana vatamata, cum ar fi alegatia ca ar detine o avere importanta, nejustificata, precum si ca ar efectua tranzactii ilicite cu terenuri agricole, pagubind astfel cetatenii comunei Zarand", se mentiona in documentul citat.