Ziua de miercuri va fi cea mai calda de pana acum a anului. Canicula va pune stapanire pe mai multe zone ale tarii, cele mai ridicate temperaturi urmand sa se inregistreze in sud-vestul Olteniei, unde maxima termica ar putea atinge 33-34 de grade Celsius. Si in Capitala temperaturile vor fi ridicate, insa meteorologii spun ca, miercuri la amiaza, sunt posibile ploi de scurta durata.

Temperaturile ridicate se datoreaza unei mase de aer cald provenite din zona mediteraneana. Aceasta se va deplasa spre vestul continentului, dar va reveni deasupra ţarii noastre la acest sfarsit de saptamana cand se vor inregistra din nou temperaturi foarte ridicate, anunta Realitatea Tv.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, anuntase, in urma cu doua luni, ca temperatura medie a anului 2008 va fi, in perioada aprilie-septembrie, peste mediile multianuale, iar in vara sunt asteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, dar mai putina seceta decat in 2007.

Meteorologii au anuntat ca si luna iunie va fi calduroasa, mai ales in sudul tarii, unde maximele vor depasi frecvent 35 de grade. Se asteapta, insa, si ploi. In iulie, vremea va continua sa se incalzeasca, iar temperaturile vor urca pana la 40 de grade. Cam la fel se va intampla si in august, cand vor fi perioade de canicula, iar ploile vor fi si mai rare. Potrivit meteorologilor, in aceasta vara, perioadele de canicula vor fi intrerupte de furtuni violente cu vant puternic si precipitatii abundente.