CFR SA informează că la această oră se intervine cu drezina Pantograf pe intervalul de stații Petroșani - Bănița - Merișor (fIrul II), pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată și remedierea deranjametelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică. Trei trenuri au fost oprite. UPDATE Circulația a fost reluată la ora 11.21, după ce au fost îndepărtați ți tăiați 16 arbori, care, sub greutatea zăpezii, s-au prăbușit pe linia de contact.

Tren CFR CalatoriFoto: Stefania Gal

Iată comunicatul remis de CFR SA la ora 11.45

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, începând cu ora 11.21, a fost reluat traficul feroviar pe intervalul de stații Petroșani - Bănița - Merișor- Crivadia, trei trenuri de călători, care au staționat în intervalul orar necesar intervențiilor, vor ajunge cu întârzieri la destinație.

Menționăm faptul că intervențiile personalului feroviar au constat în îndepărtarea și tăierea a 16 arbori care, sub greutatea zăpezii, s-au prăbușit pe linia de contact, ceea ce a provocat întreruperea alimentarii cu energie electrică, iar în anumite zone firul de contact a fost rupt și a necesitat înlocuirea.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că intervențiile pe întrega distanță de la Petroșani la Crivadia s-au derulat în condiții meteo dificile, din cauza rafalelor puternice de vânt.

Pentru accesul echipelor de intervenție cu drezina pantograf, măsură necesară eliberării gabaritului și repunerii sub tensiune a liniei de contact, trei trenuri de călători au fost oprite temporar în stațiile adiacente: R 2706, în stația Merișor, IR 1821, în stația Petroșani și IR 1824 în stația Banu Mare”.

IR 1821 circulă pe relația București - Arad, 604 km, aproape 12 ore

IR 1824 circulă pe relația Deva - București Nord, 455 km, 9 ore

R 2706 circulă pe relația Pui - Petroșani, 35 km, o oră și 11 minute