​Sorin Cîmpeanu a publicat analiza tezei sale de doctorat: nu a plagiat S-a pensionat la 46 de ani din Poliție și s-a reangajat tot în Poliție. Cu 17.000 de lei/lună Consilierii ex-primarului Tudorache, angajați de Mohammad Murat, afacerist plătit prin Primăria Sector 1 pentru cazările din carantina Covid-19 Unde e președintele Klaus Iohannis? ●Parcul Național Retezat a fost scos din patrimoniul UNESCO Cei mai premiaţi sportivi români din istorie Cum a intrat armata roșie cu căruța în Bucureștiul îmbelșugat și frivol Mica doză de cultură generală Latrine și televizoare. Un marș al condamnaților în România EducatăDe ce contează deprecierea euro sub paritate față de dolarul american Păzea, ne obligă UE să mâncăm gândaci! Originile unei narațiuni false

Press reportFoto: Profimedia Images

​h2: Sorin Cîmpeanu a publicat analiza tezei sale de doctorat, făcută de colegi: nu a plagiat.

Problema softului de verificare. Ministrul Educației a publicat duminică seara, pe Facebook, raportul făcut de comisia numită în august anul trecut de rectorul interimar al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, care a avut misiunea să-i verifice teza de doctorat, la cererea lui Sorin Cîmpeanu.

În document, numele celor trei profesori universitari doctori care semnează raportul au fost acoperite cu marker negru, la fel și data primirii raportului.

În conferința de presă de joi, ministrul Cîmpeanu a spus că a primit raportul prin care USAMV susține că nu a plagiat în teza de doctorat în urmă cu aproape un an, dar că nu l-a făcut public fiindcă „nu cred că era momentul să mă laud cu un conținut laudativ, scrie PressHub.

​h2: S-a pensionat la 46 de ani din Poliție și s-a reangajat imediat tot în Poliție. Cazul Cristian Sandu, plătit cu 17.000 de lei/lună

Pensionari de caviar din MAI care fac același lucru în Poliția Locală, fiind plătiți de două ori: pensie + salariu.

Cristian Sandu e pensionar din Poliția Județeană la numai 46 de ani, cu o pensie de 120.000 de lei/an (10.000 de lei/lună). S-a reangajat imediat în Poliția Locală și primește un salariu de 80.000 de lei/an

Este șef la Intervenții, adică exact același lucru pe care trebuia să-l facă și la Poliția Județeană

Practic el s-a pensionat pentru a se reangaja la nivel local, fiind plătit de două ori. Pensia pe care i-a dat-o statul la 46 de ani este de 10.000 de lei/lună

Alți șefi din Poliția Locală au urmat același traseu: s-au pensionat de „tinerei” din Poliția Națională și s-au reangajat imediat la ordine publică

Nu fac teren, stau în birouri și sunt plătiți împărătește, cumulând pensia cu salariul, scrie Reporteris.

Consilierii fostului primar Tudorache, angajați de Mohammad Murat, afacerist plătit prin Primăria Sector 1 pentru cazările din carantina Covid-19.

După pierderea alegerilor din Sectorul 1, doi foști consilieri ai primarului Dan Tudorache s-au angajat la firmele lui Mohammad Murad. În urmă cu un an, Felicia Ancuța Dunca și Ionuț Deaconu, semnau un contract cu hotelul Phoenicia pentru decontarea cazării în cazul persoanelor carantinate în urma pandemiei Covid-19.

Felicia Ancuța Dunca, consilier juridic asistent și consiliera fostului primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache, a fost anul trecut angajata firmei Phoenicia Express SRL, societate administrată de omul de afaceri Mohammad Murad, cel care deține lanțul de hoteluri Phoenicia, potrivit PressHub.

Unde e președintele Klaus Iohannis?

Klaus Iohannis ne-a învățat cu perioadele lungi de absență, mai toate atunci când societatea se simte în derivă și când temele de pe agenda publică nu doar că sunt decuplate de agenda socială reală, dar o compromit pe aceasta din urmă prin mediocritate. Acestea sunt momentele în care liderii politici își dau măsura: au un mandat de reprezentare, adică li se dă puterea reală de a pune în mișcare instituția și de a folosi toate atributele funcției, pentru a răspunde nevoilor/problemelor/incertitudinilor din societate, scrie Spotmedia.

Parcul Național Retezat a fost scos din patrimoniul UNESCO

Parcului Național Retezat i-a fost suspendat statutul de rezervație a biosferei tocmai datorită SĂLBĂTICIEI sitului, explicația fiind foarte clar menționată și pe website-ul UNESCO (public și la un click distanță): “Unele țări și-au retras din Rețeaua Mondială de Rezervații ale Biosferei acele situri care au fost desemnate în anii 1970 și 1980, deoarece nu a fost posibil ca aceste situri să respecte noile cerințe ale Strategiei de la Sevilla pentru Rezervațiile Biosferei care, de exemplu, prevede existența de comunități rezidente în zona de tranzitie a Rezervației Biosferei.”. Iar Parcul Național Retezat nu are pe teritoriul său nicio așezare umană permanentă, scrie Parcul Național Retezat pe Facebook.

Trei directori de colegii centenare explică de ce vor admitere la liceu: „subiectele mediocre” de la Evaluarea națională și „ce se întâmplă la contestații”.

Posibilitatea ca liceele de top din țară să organizeze examene de admitere a stârnit discuții aprinse la nivel naţional, atât în rândul profesorilor, cât şi al părinţilor. Trei directori de colegii naționale explică, într-un dialog cu Școala 9, că subiectele prea ușoare de la Evaluarea Națională îi obligă la propria selecție. Între timp, aproape trei mii de persoane au semnat o petiție prin care acuză că noua propunere din Educație „încurajează meditaţiile cu profesorii din colegii”, scrie Scoala9.

Cei mai premiaţi sportivi români din istorie.

Fiecare medalie, fiecare titlu câştigat de un sportiv român ne aduce multă bucurie, iar anul acesta chiar a fost unul remarcabil din acest punct de vedere. Sunt tineri extraordinari care muncesc enorm şi sacrifică o mulţime de lucruri ca să ajungă să urce pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Au, la rândul lor, modele dintre cele mai bune. Cei mai premiaţi sportivi români din istorie vor rămâne pentru totdeauna modele de talent, ambiţie şi determinare, scrie Life.ro.

Cum a intrat armata roșie cu căruța în Bucureștiul îmbelșugat și frivol.

În ziua de 28 august 1944, ”glorioasa” armată roșie intra în București pe la barierele din Colentina și Pantelimon. Poate ca să câștige bunăvoința soldaților, zeci de bucureșteni au ovaționat momentul. “Cetăţenii întâmpină cu bucurie vestea că ţara lor a scăpat de sub jugul nazist. Venirea armatei roşii este aclamată de toţi oamenii pe măsură ce trupele intră în oraş“, rosteşte crainicul dintr-un film de propagandă sovietic, preluat de British Pathe. Chiar așa a fost? S-au bucurat bucureștenii la vederea armatei roșii? De ce ar fi făcut-o? Cu date istorice și mărturii recompunem momentul în care înspăimântătorul “Vin rușii” a devenit realitate pentru bucureșteni, scrie B365.ro

Mica doză de cultură generală.

Dacă te apuci să frunzărești istoria armelor de foc, dai numai de ciudățenii. În principiu, lucrurile ar trebui să fie simple de reținut. Războiul e război, pușca e pușcă și glonțul e rotund sau alungit, în funcție de perioada în care a fost folosit. Nu e vreo mare filosofie. Dar cum ar fi să vină unul și îți spună că el vrea să tragă cu gloanțe pătrate? Să nu îl trimiți cu un cap în gură să studieze din nou legile aerodinamicii?

Ei, uite că un caz din ăsta avem azi! Iar motivul pentru care ăla a vrut să folosească gloanțe pătrate e și mai creț decât ideea în sine. Aveți doar puțintică răbdare, că vă lămurim imediat!

Pe individul cu propunerea îl chema James Puckle. Era un avocat și scriitor englez care, din prea mult timp liber, se mai ocupa și cu invențiile Așa a inventat el arma care îi poartă numele... Puckle. În principiu, arma ăstuia era un pistol supradimensionat, de vreun metru lungime, care avea un butoiaș atașat. Știți pistoalele alea cu butoiaș din filmele western. Cam ceva de genul ăsta inventase tipul, scrie Mica doză de cultură generală.

Latrine și televizoare. Un marș al condamnaților în România Educată.

Statul român are nevoie de aproximativ 15 ani pentru a se asigura că școlile românești au toalete la interior. Ce reformă de profunzime poate produce un sistem politico-administrativ incapabil să rezolve o nevoie de bază? n doi-trei ani în România nu va mai exista nicio școală cu grup sanitar neconform. Este promisiunea făcută de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, cu nici două săptămâni înainte de începerea anului școlar 2022-2023. Toaletele insalubre din curțile unităților de învățământ sunt o realitate românească perenă. La fel și făgăduințele politicienilor: înaintea lui Cîmpeanu, alți și alți miniștri ai Educației au promis că vor folosi resursele bugetare pentru ca problema latrinelor școlare să devină de domeniul trecutului, scrie Dela0.

Patronul unui magazin din Cornu şi-a ameninţat angajatul cu publicarea unor fotografii nud dacă va mai insista să-și ceară salariul restant.

Ion Cătălin Preda (30 de ani), din localitatea prahoveană Cornu, trimis în judecată pentru șantaj, a fost condamnat la 6 ani, 10 luni şi 10 zile închisoare.

Bărbatul a fost acuzat că și-a șantajat un angajat cu publicarea unor fotografii compromițătoare pentru ca acesta din urmă să renunțe la drepturile salariale. e lângă pedeapsa cu închisoarea, patronul din Cornu are de plătit și daune morale în valoare de 10.000 de lei, bani care vor ajunge la urmașii victimei în cazul în care sentința va rămâne definitivă. Ion Cătălin Preda a fost găsit vinovat pentru infracțiunea de șantaj, însă achitat de judecătorii câmpineni pentru înșelăciune, din lipsă de probe.

Preda fusese acuzat că și-a pus angajatul să facă un credit la un magazin de electrocasnice cu promisiunea că va achita el ratele, dar fără să se mai țină de cuvânt, scrie Adevărul.

Tatiana Niculescu, scriitoare de vieți: „Nu scriu biografii ca să iau atitudine, ci ca să înțeleg o epocă și pe oamenii care au marcat-o”.

Este un nume de referință pentru acest gen literar aflat la intersecție cu istoria. Într-un interviu realizat de Vasile Ernu în seria „Literatura la zi”, Tatiana Niculescu dezvăluie din tainele unui făuritor de biografii. A debutat în 2006 cu un roman în care a întors pe toate părțile un caz celebru în care o tânără și-a pierdut viața în timpul unui ritual de exorcizare.

„Spovedanie la Tanacu” a devenit piesă de teatru, film, scenariul, a fost premiat la Cannes, iar Tatiana Niculescu a migrat către un gen literar care este mai aproape de profesia de jurnalist pe care a practicat-o 15 ani la BBC – biografia.

Între timp a devenit un nume de referință în domeniu. Nu s-a temut să abordeze nume controversate ale istoriei, Corneliu Zelea Codreanu și Nae Ionescu sunt două exemple, despre care spune că nu a scris din perspectiva părerilor sau prejudecăților sale: „Ci ca să-i cunosc și să-i înțeleg în contextul în care au trăit”, scrie Libertatea.

Câți controlori are STB și când sunt suspendate controalele în mijloacele de transport în comun.

Numărul controlorilor de pe mijloacele de transport în comun de suprafață din Capitală a fluctuat în ultimii ani. Mai mult, potrivit datelor transmise de STB la solicitarea Buletin de București, au fost perioade când activitatea de control a fost suspendată. Datele furnizate de Societatea de Transport București arată că la începutul lunii iulie numărul controlorilor era de 221, în scădere față de începutul anului când structura avea 237 de angajați. De altfel, aceasta este cea mai mică cifra înregistrată din ultimii cinci ani. Cei mai mulți angajați au fost între 2018 și 2019 când structura de control număra 263 de persoane, scrie Buletin de București.

De ce contează deprecierea euro sub paritate față de dolarul american.

Înrăutățirea situației economice în zona Euro, explozia prețurilor la gaz și temerile că Rusia va opri livrările de gaz au dus la deprecierea monedei unice europene. Investitorii sunt deranjați de masiva dependență de gazul rusesc a unor mari puteri industriale europene, precum Germania și Italia. Analiștii preconizează o recesiune mai rapidă și mai dureroasă în UE decât în SUA.

La acestea se adaugă diferența dintre dobânzile de politică monetară din SUA și din zona Euro. Sistemul american de bănci centale Federal Reserve a fost mai agresiv în majorarea dobânzii pentru a combate inflația. În timp ce FED a ridicat rata dobânzii de politică monetară cu 225 de puncte de bază din martie, BCE a operat doar o majorare de 50 de puncte de bază.

"Banii se duc acolo unde randamentul este mai bun", a explicat pentru DW Carsten Brzeski, economist-șef al ING pentru Germania și Austria, scrie DW.

Samir Puri, IISS: NATO a oferit Ucrainei, la summitul București 2008, o jumătate de șansă .

Samir Puri (Institutul Internațional pentru Studii Strategice), autor al cărții „Drumul Rusiei către război cu Ucraina” vorbește într-un interviu acordat Europei Libere despre problema aderării Ucrainei la NATO în contextul războiului, o problemă care a început cu summitul de la București din 2008.

În interviul acordat Europei Libere, Samir Puri vorbește despre trecutul istoric al Occidentului cu cele două țări - România și Ucraina - și despre lecțiile pe care liderii din Occident trebuie să le învețe în viitoarea lor abordare diplomatică a situației din estul Europei.

Puri e de părere că relația relativ pașnică dintre Rusia și Ucraina în primii ani de după prăbușirea Uniunii Sovietice a fost întreruptă de decizia NATO de a-i promite Ucrainei aderarea la NATO fără a-i oferi însă ulterior șansa reală de a se alătură alianței militare, scrie Europa Liberă.

Anomalie brutală în Educație: Procentul elevilor de top urcă la 60% din totalul celor înscriși la școală. Problema drastică de la evaluarea școlară.

După ce în anul școlar 2020-2021 procentul elevilor cu medii peste 8,50 ajunsese la 53% din total, anul școlar care tocmai s-a încheiat a adus un nou record: procentul elevilor de top a ajuns la 60%.

Informația a fost furnizată de însuși ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-un interviu acordat revistei exclusiv print CRONICILE nr. 85.

Numărul mare de elevi de top vine în condițiile în care ultimele teste PISA arată că circa 45% din elevii testați sunt analfabeți funcțional.

De la 15% în 2019, la 60% în 2022. Există clase întregi în care toată lumea are 10,00 – nu doar note, ci și medii

”Înainte de pandemie, circa 15% dintre elevi aveau medii peste 8,50, apoi am crescut rapid la 53%. Iar semestrul I din acest an – acolo avem situația – ne arăta că sunt nu 53%, ca la finalul anul școlar 2020-2021, ci 60% elevi de top!”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu în interviul pentru Cronicile Curs de Guvernare.

Păzea, ne obligă UE să mâncăm gândaci! Originile unei narațiuni false

De câțiva ani, în România a prins cheag o nouă narațiune falsă: că UE, ONU și alte entități „globaliste” ne vor impune să mâncăm insecte pentru a salva planeta.

Dacă inițial circula exclusiv în cercuri radicalizate politic, astăzi ideea este repetată în prime time, de vedete TV și miniștri ai cabinetului Ciucă.

Am vrut să vedem ce este și ce nu este adevărat în discursul anti-insecte popularizat de Daea, Simion și alții, scrie PressOne.

În lupta dintre mers la muncă și lucrat de acasă, câștigă dezvoltatorii clădirilor de birouri.

Biroul. Acest spațiu pe care, înainte de pandemie, aproape nimeni nu concepea că poate să-l evite în cele cinci zile lucrătoare dintr-o săptămână. Cu atât mai puțin, să-l schimbe pe confortul unei camere din locuința proprie sau dintr-o cafenea. Totuși, minunea s-a întâmplat. Iar acum, rezistența angajaților în fața reîntoarcerii la birou este pusă la încercare de tot mai mulți angajatori, mai ales când în fața lor a apărut la orizont perspectiva unei crize economice.

În „războiul” mocnit dintre angajații care și-ar dori să își prelungească libertatea de a lucra de acasă și angajatorii care ar vrea să își vadă din nou oamenii la birouri, de la 9 la 17, și unii, și ceilalți sunt nevoiți să facă concesii. Aici nu îi punem la socoteală pe cei ale căror activități nu se pot desfășura decât de pe teren, cum sunt de pildă cei care lucrează pe șantiere sau angajații din domeniul serviciilor, scrie Panorama.

„Băieţii deştepţi” ai PNL, la un pas de marea lovitură imobiliară în Iași. Fiul primarului somează CL Iaşi.

„Băieţii deştepţi” care au obţinut de la Primărie o suprafaţă de peste 3.300 mp sunt la un pas de a valorifica potenţialul imobiliar al terenului. Firma G&R Imobiliar SRL, în care sunt implicaţi oameni de afaceri apropiaţi de PNL, a fost, în ultimii ani, în centrul unui scandal mediatic după ce a cedat Primăriei un teren pe care nu putea construi nimic (1.281 mp lângă Cimitirul „Eternitatea”) şi a primit un teren într-o zonă de dezvoltare imobiliară (3.370 mp în Cicoarei, în apropiere de Arcadia). Schimbul a făcut obiectul unei anchete DNA, dar procurorii au clasat dosarul între timp, scrie Ziarul de Iași.