Am zburat deasupra României cu un avion NATO. Cum sunt urmărite aeronavele rusești ● Minciuna face casă bună cu moartea în Sănătatea noastră ● Pale îngropate. Marea problemă a turbinelor eoliene ● Ben Oni Ardelean le-a spus americanilor bancuri cu Lenin ● Timp de 10 ani, un angajat a bătut și a abuzat sexual copiii pe care-i avea în grijă la o fundație creștină ● Mica doză de cultură generală ● Recensământ 2021 la final. Capitala, al doilea cel mai mic procent de recenzare din țară ● ROBOR doboară încă un prag. Ce soluții mai au cei cu creditele legate de acest indice? ● 30 de lideri din business: Ce au vrut să fie şi unde au ajuns ● Cum vrea să ruineze PSD-ul domnului Grindeanu Bucureștiul și Moldova.

Press reportFoto: Profimedia Images

Am zburat deasupra României cu un avion NATO. Cum sunt urmărite aeronavele rusești . Avioane de recunoaștere ale NATO patrulează aproape zilnic spațiul aerian din apropierea granițelor de est ale alianței, inclusiv în România, urmărind activitatea aeronavelor militare rusești, scrie Europa Liberă.

Minciuna face casă bună cu moartea în Sănătatea noastră: 5 ani, 7 miniștri, zero studii care să măsoare realitatea infecțiilor nosocomiale. „Sunt manageri care spun că nu au avut infecții în spital de 5 ani de zile. Or, așa ceva e puțin credibil, dat fiind ce se întâmplă la nivel global”. Acesta e eufemismul folosit azi într-o conferință de presă de ministrul sănătății Alexandru Rafila. Nu e doar puțin credibil. E mincinos. Iar faptul că aceste minciuni sunt rostite încă e hibă de sistem, scrie Libertatea.

Pale îngropate. Marea problemă a turbinelor eoliene. Europa va trebui să gestioneze deșeuri de până la 500.000 de tone de pale de turbine eoliene până în 2050, întrucât aceste componente nu sunt reciclabile. Industria lucrează la soluții de reciclare, dar efectele vor fi vizibile abia după 2040. Până atunci, palele sunt îngropate în pământ, scrie AutoCritica.

Ben Oni Ardelean le-a spus americanilor bancuri cu Lenin. Congresul SUA a marcat cei 25 de ani de parteneriat strategic SUA – România printr-o rezoluție care reafirmă legăturile strânse dintre România și Statele Unite, bazate pe un angajament comun față de libertate, democrație, statul de drept și prosperitatea economică și recunoaște eforturile României de a sprijini Ucraina în contextul situației ilegale și neprovocate, scrie PressHub.

Timp de 10 ani, un angajat a bătut și a abuzat sexual copiii pe care-i avea în grijă la o fundație creștină. Instanța l-a condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, sentința nefiind însă definitivă. Suspiciunea unor acte de pedofilie a apărut și în cazul altor cămine, dar fundația nu le-a anchetat, scrie PressHub.

Mica doză de cultură generală. Azi vom vorbi despre originile Mafiei. Ca să fim bine înțeleși, vom spune că termenul de „mafie” are mai multe sensuri. Stricto sensu, el se referă la organizația siciliană numită astfel. Lato sensu, el a devenit un termen generic pentru orice fel de organizație criminală care are o anumită structură și anumite reguli, scrie Mica doză de cultură generală.

Recensământ 2021 la final. Capitala, al doilea cel mai mic procent de recenzare din țară. Recensamântul 2021 a luat final, pe 31 iulie, după mai multe prelungiri succesive dictate de procentele mici de recenzare din întreaga țară. Din datele prezentate, astăzi, de Institutul Național de Statistică reiese că, în București, aproape 15% din populația estimată nu a parcurs procesul. În Ilfov, procentul de recenzare se apropie de 93%, scrie Buletin de București.

ROBOR doboară încă un prag. Ce soluții mai au cei cu creditele legate de acest indice? Indicele ROBOR la trei luni a mai depășit luni un nou prag psihologic ajungând la 8.01 la sută. Creșterea acestui indice, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de mai 2019, a fost aceelerată în ultima perioadă, acesta urcând de la 6,47% cu peste un procent de la începutul lunii, scrie RFI.

30 de lideri din business: Ce au vrut să fie şi unde au ajuns. Fiindcă aeroporturile sunt prea aglomerate, i-am invitat pe liderii companiilor din România la o altfel de călătorie: în timp. Fie că doar şi-au imaginat sau au făcut chiar şi paşi într-o cu totul altă direcţie de carieră - vieţile unora dintre cele mai puternice figuri din businessul românesc ar fi putut arăta cu totul altfel, scrie Business Magazin.

Cum vrea să ruineze PSD-ul domnului Grindeanu Bucureștiul și Moldova. Incapabil să se țină de programul de autostrăzi pus în brațe, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu s-a gândit să lanseze o fumigenă: moldovenii ar fi cei care plătesc subvenția metroului din București, iată de ce ar trebui ca acesta din urmă să treacă în subordinea (și bugetul) Primăriei, nu să mai sugă banii țării, scrie PressOne.