Şoferii de autocamioane care ies din România către Ucraina pe la punctul de trecere a frontierei Siret aşteaptă 16 ore pentru a trece graniţa. Aglomeraţie pentru camioane, la ieşirea din ţară, este şi la Isaccea, Galaţi, Negru Vodă şi Giurgiu, în timp ce pentru autoturisme timpul de aşteptare este mare la ieşirea din România pe la Cenad şi Petea, duminică dimineaţă.

Coadă de camioane în vama GiurgiuFoto: DreamsTime

Potrivit datelor furnizate de aplicaţia online a Poliţiei de Frontieră privind traficul la vamă, în punctele de trecere a frontierei de la Cenad şi Petea de pe graniţa de vest timpul de aşteptare pentru autoturisme este de 60 de minute, duminică dimineaţă, informează News.ro

Recordul zilei în ceea ce priveşte timpul de aşteptare este la vama Siret, unde şoferii de camion aşteaptă 960 de minute pentru încheierea formalităţilor vamale. Acolo sunt deschise două artere pe ieşire şi cinci pe intrare pentru maşinile de mare tonaj.

Aglomeraţie pentru TIR-uri este, la ieşirea din ţară şi ,la Isaccea, unde se aşteaptă 400 de minute, la Negru Vodă unde se aşteaptă trei ore, la Giurgiu unde timpul de aşteptare este de 160 de minute şi la Galaţi unde timpul de aşteptare este de o oră la ieşire din ţară pentru TIR-uri.

La intrarea în ţară, cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei este cel de la Negru Vodă, unde autotrenurile aşteaptă 420 de minute. Aglomeraţie în zona de TIR-uri este, pe sensul de intrare în România, şi la Isaccea şi Siret unde se aşteaptă câte trei, respectiv două ore şi la Calafat şi Galaţi, unde timpul de aşteptare este de 90 de minute.

Lucrări la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse realizate de bulgari

În perioada 18-26.06.2022 se desfășoară lucrări de reabilitare parte carosabilă din porțiunea bulgară a „Podului Prieteniei” Giurgiu-Ruse, anunță Compania de Drumuri.

Ca atare, traficul prin P.T.F. Giurgiu este îngreunat, timpii de așteptare fiind crescuți pe sensul de ieșire din țară, în special la camioane.

Pentru evitarea aglomerărilor, reprezentanții I.T.P.F. Giurgiu recomandă tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera națională prin P.T.F. Giurgiu în perioada următoare, să utilizeze toate celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria:

PTF Vama Veche-Durankulak,

PTF Negru-Vodă–Kardam,

PTF Dobromir - Krushari,

PTF Lipniţa – Kainargea

PTF Ostrov- Silistra,

PTF Călăraşi-Chiciu-Aydemir,

PTF Giurgiu – Ruse,

PTF Zimnicea- Svishtov,

PTF Turnu-Măgurele –Nikopol,

PTF Bechet- Oriahavo,

PTF.Calafat-Vidin.

---

Sursă foto: Photo249644365©Cateyeperspective|Dreamstime.com