Luni, pe Arena Națională va avea loc, de la ora 22.00, ultimul meciu din cadrul Euro 2020 găzduit la București. La partida Franța - Elveția din optimi spectatorii vor putea intra pe stadion începând cu ora 19.00 pe baza tichetelor de acces, respectiv a brățărilor care confirmă respectarea regulilor impuse în contextul pandemiei.

Logo Euro 2020Foto: Peter Kovac, Dreamstime.com

Cine are acces pe Arena Națională la meciul Franța - Elveția de la Euro 2020

​La partida din optimile Turneului Final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, din data de 28 iunie, de la Bucureşti, pot participa mai multe categorii de spectatori, după cum urmează:

Cu bilete achiziţionate înainte de 21 iunie 2021

  • A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;
  • C. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
  • D. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Cu bilete achiziţionate începând cu data de 22 iunie 2021 cu codul VACCINATED

  • E. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • F. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi nu au schema completă de vaccinare, DAR care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Deţinătorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională din Bucureşti care se încadrează în categoriile de mai sus trebuie să facă dovada imunizării pentru COVID-19.

Pașii de intrare pe Arena Națională

Suporterii vor parcurge următorii paşi pentru a putea intra pe stadion:

Pentru persoanele deţinătoare de bilete care se încadrează în categoriile A, B, C sau E:

  • Deţinătorul de bilete se prezintă în ziua sau în preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din Bucureşti cu actele medicale doveditoare, în limba română sau limba engleză.
  • Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii – 5 lei.
  • Personalul medical verifică documentele şi semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locaţie că solicitantul este în regulă.
  • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brăţară de acces la încheietura mâinii. Atenţie: odată scoasă de la mână, brăţara se autodistruge şi nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
  • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ŞI a brăţării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui şi actul de identitate cu care şi-a rezervat biletul.

Pentru persoanele deţinătoare de bilete care se încadrează în categoriile D şi F:

  • Deţinătorul de bilete se prezintă cu până la 24 de ore înaintea deschiderii porţilor pentru meci (27 de ore înainte de fluierul de start al arbitrului) la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din Bucureşti. Cei din categoria F se prezintă şi cu dovada vaccinării.
  • Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii – 40 lei.
  • Personalul medical îl testează cu un test rapid antigenic şi comunică rezultatul testului după perioada de aşteptare necesară.
  • Personalul medical semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locaţie că solicitantul este în regulă (are test negativ) şi, pentru cei din categoria F, că este şi vaccinat.
  • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brăţară de acces la încheietura mâinii. Atenţie: odată scoasă de la mână, brăţara se autodistruge şi nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
  • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului şi a brăţării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui şi actul de identitate cu care şi-a rezervat biletul.
  • Sunt valabile doar testele antigenice rapide efectuate la respectivul centru medical. În cazul constatării unui rezultat pozitiv la testul rapid antigenic, solicitantului nu i se mai aplică brăţara de acces.
  • Personalul medical urmează procedurile legale de anunţare a autorităţilor medicale despre înregistrarea unui caz de COVID-19. Solicitantul nu va putea intra la meci şi nici nu i se vor returna banii pe bilet. Cu toate acestea, poate transfera biletul unui alt suporter.

Regimul de intrare a copiilor pe stadion

  • Fiecare persoană care intră pe stadion trebuie să deţină un bilet UEFA valabil, cu loc atribuit, indiferent de vârstă. Copiii nu pot fi ţinuţi în braţe şi trebuie să deţină propriul bilet.
  • Din punct de vedere epidemiologic, se aplică legislaţia în vigoare:
  • Copiii până la 3 ani inclusiv nu trebuie testaţi anti-COVID 19 şi au acces pe stadion fără brăţară, după controlul certificatului de naştere la intrarea în stadion;
  • Copiii între 3 ani şi 12 ani inclusiv trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile B, C sau D descrise mai sus şi urmează procedurile aferente;
  • Copiii de peste 12 ani trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii ca un adult.

Important de știut:

  • Este valabil orice vaccin anti-COVID 19 în urma căruia s-a eliberat un certificat medical.
  • Imunizarea prin trecerea prin boală se dovedeşte cu documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării.

Transport în comun gratuit pentru suporteri

  • Toți cei care au bilete la meciurile campionatului EURO 2020 vor folosi transportul public local de călători în baza unui card de transport digital conectat la datele privind biletele de meci (disponibil în aplicaţia UEFA EURO 2020 ) sau în baza biletului de meci, în ziua meciului şi în ziua următoare.
  • De asemenea, personalul acreditat UEFA (voluntari şi reprezentanţi mass-media) va beneficia de gratuitate pe toată perioada organizării campionatului EURO 2020, în funcţie de programul de lucru, în baza legitimaţiei oficiale pentru personalul acreditat UEFA, conform STB.

Autobuze care asigură legătura între aeroport, centru și stadion

În zilele în care se vor disputa meciurile de fotbal, va fi asigurat transport special pentru suporteri, de la Aeroportul Internațional Henri Coandă către Centrul istoric al Capitalei și Arena Națională.

Linia specială expres 700

  • Traseu: Aeroport – centrul Capitalei – Arena Națională:
  • Șos. București-Ploiești, Piața Presei, Șos. Kiseleff, Piața Victoriei, Cal. Victoriei, Pod Naţiunile Unite, Palatul Parlamentului, Bd. Naţiunile Unite, Bd. Libertății, Piața Unirii, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Şos. Mihai Bravu, Piața Iancului;
  • Stații: Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Palatul CEC, Palatul Parlamentului, Piața Unirii, Piața Muncii, Piața Hurmuzachi, Piața Iancului.
  • Traseu: Arena Națională – centrul Capitalei – Aeroport:
  • Piața Iancului, Şos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, Bd. Unirii, Piața Unirii, Bd. I. C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Piața Universității, Bd. Gheorghe Magheru, Piața Romană, Bd. Lascăr Catargiu, Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor, Bd. Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff, Șos. București-Ploiești, DN 1, Aeroportul Internațional Henri Coandă.
  • Stații: Piața Iancului, Str. Vatra Luminoasă, Piața Hurmuzachi, Piața Unirii, Piața Universității, Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Suporterii vor putea merge de la aeroport către centrul Capitalei cu autobuzele liniei expres 783, precum și cu cele ale liniei expres 700.

De asemenea, suporterii vor putea utiliza autobuzele liniei expres 780 și cursa feroviară de la aeroport la Gara de Nord, iar apoi autobuzele liniei 123, pentru a ajunge în centrul Capitalei.

Din centrul Capitalei, suporterii vor putea ajunge la Arena Națională cu autobuzele liniei 104 și cu cele ale liniei expres 700, de la stația “Bd. I. C. Brătianu”, precum și cu tramvaiele liniilor 40 și 55, de la terminalul “Piața Sfânta Vineri”. De la Arena Națională, suporterii vor putea ajunge în Centrul istoric al Capitalei cu vehiculele liniilor mai sus menționate.

STB SA anunță că va suplimenta numărul de vehicule pe liniile care asigură legătura de transport între aeroport, centru și stadion și va prelungi programul de circulație în 28 iunie (atunci când meciul programat pe „Arena Națională” va începe de la ora 22:00), până la defluirea totală a spectatorilor.

Restricții de circulație

STB mai anunță că, din rațiuni de siguranță şi pentru ca spațiile de acces în stadion și arterele adiacente să nu se aglomereze (atât la intrare, cât și la ieșire), în ziua meciului traficul rutier va fi restricționat total pe Bd. Pierre de Coubertin, Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra şi Bd. Basarabia pe tronsonul cuprins între Şos. Mihai Bravu şi Bd. Chişinău. Liniile de transport din apropierea „Arenei Naționale” vor fi deviate, gradual, începând cu ora 07:00, astfel:

  • Linia 40 va funcţiona pe traseul de bază între „Complex Comercial Titan” şi intersecţia Bd. Basarabia/Bd. Chişinău, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Chişinău, Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Str. Traian, Cal. Călăraşi, Bd. Corneliu Coposu, terminal „Piaţa Sf. Vineri”;
  • Linia 86 va funcţiona pe traseul de bază între „Dridu” şi intersecţia Str. Matei Voievod/Str. Popa Nan, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Str. Popa Nan, Str. Delea Veche (Str. Budilă, Str. Ţepeş Vodă), Str. Delea Nouǎ, Str. Dristorului, Str. Baba Novac, Str. Constantin Brâncuşi, Str. Lucreţiu Pǎtrǎşcanu, până la terminalul „Bd. Basarabia”;
  • Linia 90 va funcţiona pe traseul de bază între „Valea Argeşului” şi intersecţia Str. Matei Voievod/Str. Popa Nan, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Str. Popa Nan, Str. Delea Veche (Str. Budilă, Str. Ţepeş Vodă), Str. Delea Nouǎ, Str. Dristorului, Str. Baba Novac, Str. Constantin Brâncuşi, Str. Lucreţiu Pǎtrǎşcanu, până la terminalul „Bd. Basarabia”;
  • Linia 104 va funcţiona pe traseul de bază între „Cora Pantelimon” şi intersecţia Şos. Pantelimon/Bd. Pierre de Coubertin/Şos. Iancului, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Şos. Iancului, Şos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, apoi traseul actual;
  • Linia 143 va funcţiona pe traseul de bază între Bucur Obor şi intersecţia Str. Baicului/Şos. Pantelimon, apoi pe un traseu modificat pe Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand I, Bd. Gării Obor până la terminalul „Baicului”. Pe sensul spre Bucur Obor, autobuzele vor circula pe Bd. Gării Obor, Str. Baicului, Str. Paharnicul Turturea, Str. Dumitru Slugeru, Str. Heliade între Vii, Şos. Electronicii, Str. Baicului, Bd. Gării Obor, Bd. Ferdinand I, Şos. Pantelimon, Str. Ziduri Moşi, Şos. Colentina;
  • În perioada acestor restricţii de circulaţie, staţia de autobuz „Maior Coravu”, situată pe Şos. Mihai Bravu, pe sensul spre Piaţa Iancului, se suspendă.

Program prelungit cu două ore la metrou luni, în ziua meciului Franța - Elveția de pe Arena Națională

Trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele după un program prelungit cu două ore, luni, când pe Arena Națională va avea loc meciul din optimi Franța - Elveția, ultimul găzduit de București la Euro 2020.

Metrorex a anunțat că luni, 28 iunie 2021, trenurile vor circula pe toate magistralele de metrou după un program prelungit cu două ore.

Ultimele trenuri de metrou vor pleca din stațiile capăt de magistrală astfel:

  • la ora 01:00 pe Magistrala 1, Magistrala 2 si Magistrala 3;
  • la ora 01:45 pe Magistrala 4;
  • la ora 01:40 pe Magistrala 5.

Intervalul de circulatie între trenuri va fi de aproximativ 10 -12 minute.

Optimea de finală Elveția - Franța se va juca pe Arena Națională, luni, 28 iunie, de la ora 22:00.