Dispozitivul explozibil a fost montat în interiorul maşinii omului de afaceri Ioan Crişan, ceea ce arată un mod diferit de operare, a declarat vineri ministrul de Interne, Lucian Bode. Reamintim că în 29 mai omul de afaceri Ioan Crișan a murit după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad.

Explozia unei masini in AradFoto: Arad Online

Bode a spus, vineri, că volumul de muncă în ancheta privind asasinatul de la Arad este "uriaș", iar anchetatorii "fac eforturi pentru ca persoanele responsabile să fie aduse în faţa justiţiei", scrie News.ro.

  • "Dispozitivul a fost montat în maşină, ceea ce arată un mod de operare diferit faţă de alte moduri în care dispozitivele au fost montate în exteriorul maşinii.
  • Mi-am exprimat supărarea că nu am reuşit să dejucăm acest atentat. Acum vedem că vorbim de un mod de operare diferit. Un anumit sector, zonă infracţională acţionează într-un fel, montează aceste dispozitive în exterior şi într-o anumită zonă se operează aşa ca la Arad. Pe măsură ce cercetăm, limităm spectrul de analiză. Parchetul General coordonează foarte bine această anchetă”, a declarat Lucian Bode, care a adăugat că ”nu există crima perfectă”.

Ministrul de Interne a precizat că familia omului de afaceri este monitorizată de structurile MAI.

În 31 mai, Parchetul General a anunțat că procurorii fac cercetări pentru omor calificat cu premeditare în cazul omului de afaceri arădean Ioan Crișan. Inițial, cercetările au fost declanșate pentru infracțiunea de omor.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.