Procurorii fac cercetări pentru omor calificat cu premeditare în cazul omului de afaceri arădean Ioan Crișan care a murit sâmbătă după ce i-a explodat mașina, a anunțat luni Parchetul General, precizând că în anchetă au fost dispuse mai multe expertize.

Explozia unei masini in AradFoto: Arad Online

Conform unui comunicat transmis luni de Parchetul General, cercetările în acest caz se fac pentru infracțiunea de omor calificat cu premeditare, fiind schimbată încadrarea faptei. Inițial, cercetările au fost declanșate pentru infracțiunea de omor.

  • "Procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize și constatări) din multiple specialități, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate. În cauză au fost audiate mai multe persoane, în continuare fiind efectuate activități de urmărire penală în ritm continuu și susținut.
  • În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiție și soluționării cu celeritate a cauzei, au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care își desfășoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică", precizează Parchetul General.

Bărbatul care a decedat, sâmbătă dimineaţă, după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan. Maşina omului de afaceri a explodat când el a vrut să plece.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut luni prima reacție în cazul uciderii omului de afaceri. El a spus că acest caz este singular în ultimii 30 de ani, chiar dacă au mai existat tentative de omor prin acest mod de operare, dar toate au fost dejucate, iar "România este o ţară sigură".

Referințe:

VIDEO Explozia unei mașini la Arad: Asasinarea omului de afaceri Ioan Crişan, principala pistă a autorităților /Ce știm până în acest moment / Filmul zilei

Atentate din România posdecembristă în care s-au folosit sau au fost vizate automobile