O maşină a explodat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, sâmbătă dimineaţă, iar înăuntru a fost găsită de pompieri o persoană carbonizată. Bărbatul decedat este Ioan Crişan, un cunoscut om de afaceri local.

Explozia unei masini in AradFoto: Arad Online

Parchetul General a preluat ancheta, iar cercetările vizează infracţiunea de omor.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, citate de News.ro, la locul exploziei maşinii omului de afaceri arădean ar fi fost găsite urme de explozibil.

"La faţa locului a sosit echipa de anchetatori din cadrul IGPR. A fost întocmit un cerc de suspecţi. De la faţa locului au fost ridicate imagini de pe camerele de supraveghere care urmează a fi analizate. Cadavrul a fost ridicat cu puţin timp în urmă şi va fi expertizat", a declarat pentru Agerpres Livia Pescar, purtător de cuvânt al IPJ Arad. Aceasta a precizat că ancheta cazului a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Momentul exploziei

Cine este Ioan Crișan și ce afaceri avea

Ioan Crișan este tatăl Laurei Bîlcea, fosta soție a deputatului Sergiu Bîlcea.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exporta şi somn african.

Deputatul arădean Sergiu Bîlcea, fostul ginere al omului de afaceri Ioan Crișancare a murit după ce i-a explodat mașina, spune că este ”șocat și îndurerat” de decesul bunicului copiilor săi.

”Sunt şocat şi îndurerat de decesul fostului meu socru, bunicul copiilor mei. Chiar dacă viaţa a făcut să nu ne vedem de mult timp, a fost un bunic apropiat şi iubit de Alexandra şi Vlad (n.r. copiii lui Sergiu Bîlcea), care resimt acum dureros această mare pierdere. Este un moment greu pentru familie. În aceste împrejurări rog pe toată lumea să respecte dreptul la intimitate şi viaţă privată al familiei Crişan”, a scris deputatul liberal pe pagina sa de Facebook.