- "Activitatea zonei roşii ATI este organizată după proceduri stricte cu privire la alocarea de personal şi conduita terapeutică, care este stabilită de către medici;
- Acuzaţiile prin care se afirmă că decesele unor pacienţi au fost cauzate de deficienţe terapeutice trebuie dovedite prin probe şi analizate de către persoanele care înţeleg procedurile medicale de specialitate şi nu prin prisma unor sesizări anonime;
- Conducerea SCJU Sibiu s-a autosesizat şi va demara o anchetă cu privire la activitatea secţiei ATI-Covid, pentru a identifica şi remedia eventualele probleme;
- De la începutul pandemiei, până în prezent (08.03.2021) în cadrul secţiei ATI Covid au fost internaţi 570 de pacienţi dintre care 152 au fost transferaţi înapoi pe secţia de provenienţă cu o evoluţie favorabilă a stării de sănătate (secţia ATI nu face o externări), 397 au decedat iar 21 sunt internaţi în prezent. Subliniem că în secţia ATI ajung pacienţii în stare foarte gravă, care necesită suport respirator;
- Procedurile şi protocoalele privind gestionarea pandemiei sunt într-o continuă dinamică şi sunt adaptate permanent pentru a corespunde cât mai bine specificului dintr-un moment sau altul şi a asigura cele mai bune condiţii de internare şi tratament pentru pacienţi.
- Pandemia de COVID-19 a fost, la momentul debutului său, o ecuaţie cu multe necunoscute. Personalul medical şi autorităţile s-au confruntat cu un virus nou şi agresiv care, a modificat, fără îndoială, în mod hotărâtor, activitatea întregului spital, implicit a secţiei ATI. Personalul din cadrul secţiei ATI duce permanent o luptă contra-cronometru în cursa de salvare a cât mai multe vieţi omeneşti. Din păcate, acest lucru nu a fost mereu posibil. Mulţi pacienţi, cu forme foarte grave, ajunşi în ATI, nu au putut fi salvaţi, deşi medicii au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil.
- Îi asigurăm pe cetăţenii judeţului că personalul medical din toate secţiile implicate în gestionarea pandemiei precum şi personalul întregului spital îşi respectă meseria şi este dedicat tratării cu profesionalism a tuturor pacienţilor. Subliniem că generalizarea acuzaţiilor formulate aduce atingere prestigiului personal si profesional al celor implicaţi în activitatea zilnică din cadrul secţie ATI -Covid unde se duce o luptă permanentă pentru viaţă. Ne dorim ca, în urma cercetărilor care vor fi realizate la nivelul spitalului şi organelor abilitate, opinia publică să cunoască adevărul".
În acest caz va fi deschis un dosar penal de cercetare pentru omor. „Acum am ieșit din biroul procurorului, l-am pus în temă cu informațiile și va face sesizarea din oficiu. Suntem în faza incipientă, însă este cert că ne vom sesiza din oficiu în acest caz. Decizia a fost luată în urma apariției articolului din Turnul Sfatului”, a precizat Ion Veștemean, pentru Turnul Sfatului.
Sunt curios, cat timp ii ia sedativului sa-si faca efectul? Si o fi in regula sa fie sedati bolnavii agitati? Gen, ajungi la spital si dintr-un motiv esti speriat - te sedeaza? Si de ce n-o face cu ceva usor, nush, diazepam? Sa ramai si treaz dupa. Hai ca am inceput si eu cu intrebarile.
acum mai vedem doar intubati, gata sedati, si ne miram de proceduri
asta e ce a uitat sa zica doamna fosta infirmiera, cu psihicul facut praf, care in loc de psiholog a ales un ziar local
Spitalele au fost (și continuă să fie - chiar dacă nu toate) direct lagăre de exterminare. Iar legiferarea se face în format nazist direct.
Normal că nu e legal să fii legat(ă) de pat sau calorifer. Dar șpăgarii eroi sunt oricum imuni la lege. Aproape toți îs criminali în serie. Până acum zero doctori (din 1990 încoace) au făcut pușcărie pentru crime. În cel mai rău caz li se desface contractul de muncă (și aia după 10 ani de procese - și dacă ai bani și noroc să te ții de ei).
Legatul de pat este "tratament"?
Conducerea spitalului ar vrea sa stie persoana care i-a turnat, ca apoi sa arunce cu tone de laturi peste aceasta persoana!
exista coma indusa sa se dea timp organismului sa se refaca
in cazul asta sunt sedati, sa nu aiba "idei"
Concluzia la care ma astept: whistleblowerii trebuie sa fie "asasinati" mediatic si la comisia de disciplina ca sa serveasca drept exemplu pt altii care au idei sa mai dea in vileag ce nu trebuie.
-medicii rezidenti (studenti) 7.000 de lei salariu și încă aproape 17.000 de lei pentru sporuri, adică peste 5.000 de euro pe lună
- Asistenții medicali principali 15.000 de lei pe lună, depășind astfel salariul obținut de premierul Cîțu
- asistentă debutantă ajungea la 10.000 de lei
-brancardierii și infirmierele – peste 8.000 de lei pe lună
-medici primari, salarii de 15-17.000 de lei, dar sporurile ajung la 35.906 lei
- medici spor de garda cu sume între 600 și 1.000 de lei
https://newsweek.ro/actualitate/sporuri-de-35000-de-lei-pentru-medicii-de-la-spitalul-groazei-din-sibiu-managerul-zero-experienta
Cazul Sibiu mi se pare de 1000 de ori mai cutremurator si mai ingrijorator, pentru ca e vorba de o "industrie" de ucis cu sange rece. La Onesti a fost doar un dezaxat adus la disperare de o serie de abuzuri. La Sibiu (si poate in multe alte spitale din tara) e un macel atat de groaznic, incat doar cu lagarele de concentrare poate fi comparat.
Probabil respectivul tinar corespundea profilului de pacient necesar in studiul clinic. Si mai parea si dintr-o familie amarita, deci nu avea cine sa protesteze la o adica.
Problema era ca nu se imbolnavise destul de grav, asa ca l-au ajutat sa intre in coma necesara.
O tuse usoara care i-a afectat 90% plamanii
Intubat, adica pe oxigen, "ca sa-i dea tratamentul"
Mort de covid, trimis acasa fardat, nu in sicriu sigilat
Tare mai presimt eu niste procese de calomnie