Vremea va fi închisă în Bucureşti, iar începând de marţi seară și până miercuri după-amiază se vor semnala precipitaţii, la început lapoviţă, apoi va ninge şi se va depune un strat de zăpadă.

Zapada in CapitalaFoto: Hotnews

Potrivit prognozei speciale emise de Adminstraţia Naţională de Meteorologie, începând din seara zilei de marţi (26 ianuarie) şi până în după-amiaza zilei de miercuri (27 ianuarie), temporar se vor semnala precipitaţii la început sub formă de lapoviţă, apoi va ninge şi se va depune strat de zăpadă neuniform, în general, de 8-12 cm.

Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări, care vor atinge la rafală 35 - 40 km/h. Temperatura minimă de miercuri dimineaţa va fi -1 - 0 grade Celsius, iar maxima va fi de 1 - 2 grade. În noaptea de miercuri spre joi (27/28 ianuarie), temperatura va scădea spre -3 şi -1 grad Celsius.

Meteorologii au emis marți cod galben de viscol pentru București și opt județe. Se anunță ninsori și intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea, Moldova și la munte.