Dominic Fritz, a anunțat că a identificat cele 17 spații necesare pentru vaccinare, 9 dintre ele fiind puse la dispoziție gratuit de firme private, primarul Timișoarei spunând că vrea ca toate ”să fie operaționale în ziua 0 a vaccinării populației generale”.

Centru vaccinareFoto: Ministerul Apararii Nationale

Ce a scris Fritz pe Facebook

Într-o cursă contracronometru, am identificat toate cele 17 spații care îndeplinesc condițiile pentru desfășurarea procesului de vaccinare și acoperă întreg teritoriul orașului astfel încât să nu vă punem pe drumuri.

În ultimele săptămâni am avut multe discuții cu oamenii de afaceri și companii care au fost bucuroși să ajute. Din cele 17 spații, 9 ne-au fost puse la dispoziție gratuit din mediul privat: de Medlife, Genki Medical Center, Iulius Mall, Vox Tehnology Park, ISHO, Continental. Timișoara dovedește din nou că este solidară și la bine și la greu.

Celelalte spații identificate sunt în proprietatea Primăriei Timișoara. Amenajăm centre de vaccinare la Incuboxx Clădirea STPT pe Intrarea Doinei, și la Muzeul de Transport Public. A pus la dispoziție două spații și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. Când va veni timpul vom da toate detaliile legate de locații și de proces, care este coordonat de Ministerul Apărării.

Pentru ca aceste spații să devină centre de vaccinare au nevoie de dotări, de la paturi până la frigidere. Suntem în etapa 1, a vaccinării personalului medical (în spațiile proprii ale spitalelor). Am încredere că vom primi cât mai repede informații despre mecanismele de achiziții și finanțare de la Guvern, ca toate cele 17 centre să fie operaționale în ziua 0 a vaccinării populației generale.

Îmi doresc să fim și în această etapă un exemplu. Procesul de vaccinare să fie fluid și cât mai mulți timișoreni să se vaccineze. Eu o voi face, atunci când îmi va veni rândul. Cum sună: Timișoara primul oraș liber de COVID-19 și de restricții?”