Consilierul prezidențial Kellyanne Conway a anunțat duminică seara că va părăsi administrația Trump la sfârșitul lunii august, invocând nevoia de a se concentra asupra familiei, relatează Reuters.

Donald Trump si Kellyanne Conway (sursa foto: facebook)Foto: Hotnews

Plecarea sa de la Casa Albă cu doar două luni înainte de alegerile prezidențiale în care Trump va încerca să obțină un al doilea mandat vine într-un moment crucial pentru acesta. Practic, demisia lui Conway îl lasă fără unul dintre cei mai pasionați avocați ai săi, ai deciziilor și alegerilor sale.

Conway a fost cel de-al treilea șef al campaniei din 2016, devenind atunci prima femeie care a reușit să conducă un prezidențiabil către victoria în alegeri. A fost unul dintre cei mai loiali și vocali apărători ai lui Trump, intervenind adesea la diverse emisiuni tv pentru a promova deciziile președintelui.

Recent, ea a avut un rol important în decizia ca Trump să reia conferințele de presă periodice de la Casa Albă, în contextul pandemiei de coronavirus, în încercarea de a opri prăbușirea lui în sondajele de opinie.

Într-o declarație de presă separată, publicată pe twitter, soțul lui Kellyanne Conway, George, a anunțat și el că se retrage din Proiectul Lincoln, un proiect al cărui obiectiv declarat este înfrângerea lui Trump la urne.