Poliția britanică a precizat că atacul cu cuțitul care a avut loc sâmbătă în sudul Angliei și care s-a soldat cu trei morți și trei răniți este tratat ca act de terorism, transmit Reuters și Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacul a avut loc sâmbătă într-un parc din orașul Reading, situat la 65 de km de Londra. Suspectul de 25 de ani care a fost reținut sâmbătă rămâne în arest prevenitv.

”Ceea ce s-a întâmplat a fost o atrocitate”, a declarat, duminică, comisarul Neil Basu, din conducerea poliției antitero, adăugând că polițiști neînarmați l-au reținut pe atacator.

"Poliţia antiteroristă poate confirma în prezent" că faptele, survenite într-un parc al oraşului, "au fost declarate ca fiind de natură teroristă", potrivit unui comunicat al poliţiei locale.

O sursă din domeniul securităţii a declarat pentru Reuters că bărbatul, plasat în arest preventiv, este un libian.

Iniţial, poliţia şi guvernul au declarat că incidentul survenit sâmbătă seara la Forbury Gardens nu părea să fie de natură teroristă, dar au afirmat că anchetatorii menţin şi aceasta ipoteză, între altele.

Poliția britanică a intervenit sâmbătă seară într-un parc din Reading, unde mai multe persoane au fost înjunghiate. Un suspect a fost arestat. The Guardian și The Telegraph relatează că sunt trei persoane decedate și două persoane în stare critică în spital.