Vehicule militare au fost surpinse în apropiere de Casa Albă, relatează CNN. Desfășurarea de forțe militare, o scenă parcă desprinsă din filmele americane, are loc în contextul în care președintele american Donald Trump a cerut fermitate guvernatorilor și a amenințat că va dispune intervenția armatei pentru a pune capăt revoltelor care au izbucnit după moartea lui George Floyd.

Casa AlbaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

De altfel, forțele de securitate au intervenit luni seara și au aruncat cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc în protestatarii pașnici din zona Casei Albe pentru a degaja perimetrul și a-i permite președintelui Donald Trump să meargă, pe jos, la Biserica ST John.

Pe de altă parte, pe lângă manifestanți pașnici, demonstrațiile au fost marcate de noi violențe și acte de vandalism atât în Los Angeles, cât și în New York, dar și în alte orașe americane, în ciuda instituirii stării de asediu.

Deși a condamnat violențele și actele de distrugere, contracandidatul democrat Joe Biden l-a acuzat pe Trump că folosește armata împotriva poporului american.