Premierul Ludovic Orban a avut joi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții industriei jocurilor de noroc. Guvernul a anunţat pe Facebook că redeschiderea activităţii jocurilor de noroc va fi posibilă în anumite condiţii sanitare şi în funcţie de evoluţia crizei epidemiologice.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Reprezentanţii industriei de profil au solicitat menţinerea, pe perioada stării de alertă, a măsurilor de sprijin pentru acest sector. Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul va analiza propunerile înaintate şi a afirmat că redeschiderea activităţii jocurilor de noroc va fi posibilă în anumite condiţii sanitare şi în funcţie de evoluţia crizei epidemiologice", se arată în postarea de pe Facebook.

Recent, Loteria Română, companie de stat care și-a suspendat activitatea în luna martie, a anunțat că lucrează, în colaborare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, pentru implementarea, în cel mai scurt timp posibil, a jocurilor loto online. În contextul actualei crize provocată de epidemia de COVID-19, cu consecinţe importante asupra întregii economii româneşti, Loteria vrea să urgenteze implementarea jocurilor loto online, proiect care făcea parte din strategia managementului actual al companiei încă dinaintea apariţiei acestei situaţii fără precedent.