Un nou caz de coronavirus - al paisprezecelea - a fost confirmat în România. Este vorba despre o femeie de 42 de ani din București, fiind al doilea caz diagnosticat în Capitală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut duminică după-amiază de Grupul de comunicare strategică.

Autoritățile spun că femeia este una dintre persoanele apropiate care au intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani din București confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Matei Balș.

Cazurile de coronavirus confirmate până acum în România:

1. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.

2. Cazurile 2 - 3 Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia. - declarată vindecată pe 5 martie

4. Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie. - declarat vindecat pe 5 martie

5. Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.

6. Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

7. O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pe 5 martie, fiind al șaptelea caz din România.

8. Al 8-lea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 6 martie: un bărbat de 51 ani din Olt, care s-a întors din Italia. El a călătorit în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat în urmă cu două zile cu coronavirus.

9. Un bărbat din Hunedoara este al nouălea caz confirmat cu coronavirus, pe 6 martie. El revenise în țară pe 26 februarie, din Bergamo.

10. Cazurile 10-13 au fost confirmate în 7 martie. Este vorba despre o adolescentă de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara diagnosticați cu COVID-19.

11. O fată de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, a fost confirmată în cursul zilei de 6 martie cu infecție cu noul coronavirus.

12. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în București, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în 27 februarie.

13. Un bărbat de 72 ani din Galați, care a venit din Lombardia în 29 februarie.

14. O femeie de 42 de ani din Capitală, caz confirmat în 8 martie. Este una dintre persoanele apropiate care au intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani din București confirmat pozitiv în 7 martie.